DÜZCE (AA) - Oryantiringde, milli takımların hazırlık kampı Düzce'de sürüyor.

Kaynaşlı ilçesinin Darıyeri Yörükler köyünde oluşturulan parkurda antrenman yapan büyük, genç, yıldız ve küçükler kategorisindeki takımlar, dünya şampiyonalarına hazırlanıyor.

Milli Takım Antrenörü Eda Atakurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların kamp alanında hem eğlendiğini hem de sıkı bir çalışma süreci geçirdiğini söyledi.

Kampın verimli geçtiğini ifade eden Atakurt, "5 gündür burada kamptayız. Sporcularımız burada hiç bilmedikleri parkurlarda antrenmana çıkıyor. Sabah ve öğleden sonra antrenmanlarımız devam ediyor." dedi.

Sporcuların araziden ve doğadan memnun olduğunu aktaran Atakurt, "Doğası, yeşili, ormanı ve insanı ile mükemmel bir yer. Buranın haritası yeni çizildi. Daha önce burada bir Türkiye Şampiyonası yapılmıştı. Ondan sonra burası ilk kez kullanılıyor. Bu yeni harita bizim için önemli. Parkurun yeni olması çok iyi. Burası sporcuların bazı müsabakalardaki parkurlarına benzediği için bir avantaj." ifadelerini kullandı.

Atakurt, Büyükler Milli Takımı'nın Estonya'da, Genç Milli Takım'ın Finlandiya'da ve Küçükler Milli Takımı ile Yıldızlar Milli Takımı'nın da Slovakya'da Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini kaydetti.