Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Hollandalı oyuncu Sneijder’in imza töreninde yaptığı açıklamada “Sneijder’in 2018 yılından sonra Türkiye’de kalma arzusu son derece yüksek seviyede. Ondan sonra da yine Galatasaray bünyesinde profesyonel olarak, yönetim kadrosunda çalışmayı da arzu ediyor” dedi.
Galatasaray’ın yıldız ismi Wesley Sneijder, Türk Telekom Arena Stadyumu’nda düzenlenen imza töreninde kendisini 2018 yılına kadar sarı-kırmızılı renklere bağlayan resmi sözleşmeye imza attı. İmza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, taraftarların kendilerine olan tepkilerinin hatırlatılması üzerine, “Galatasaray etik değerleri itibariyle şeffaf ve taraftarı ile paylaşan bir kulüp. Böyle olunca eleştirilerin dozunun artması son derece doğal. Eleştirilerden endişe duymuyoruz. Eleştirilerin birçoğu haklı. Galatasaray yönetimi her zaman eleştirilecektir. Ben bundan rahatsız değilim. Hamza hoca bizim takımımızın koçu. Çok başarılı bir sezon geçirdik ve sözleşme yeniledik. Galatasaray gibi bir dünyada bilinirliği çok yüksek olan bir futbol kulübünde tartışma olmaması mümkün değil. Hamza hoca ve yönetim ile ilgili eleştirileri dikkate alıyoruz” açıklamasını yaptı.

“PROFESYONELLER SEÇİLMİŞ YÖNETİM TARAFINDAN TAKİP EDİLECEK”
Galatasaray’a hizmet eden profesyonellerin yönetim tarafından takip edileceğini de dile getiren başkan Özbek, “Hamza hoca bizim hocamız. Galatasaray bir kurum ve hizmet eden profesyoneller seçilmiş yönetim tarafından takip edilecek. Burada önemli olan kenetlenmeyi sürdürebilmek. Benim yapmak istediğim taraftarın, yönetimin, teknik heyetin beraber hareket etmesi ve kenetlenmesi. Bütün camiaya sesleniyorum; bu kenetlenmeye ihtiyacımız var. Birliği ve beraberliği kanıtlamış Türkiye’de en büyük kulüplerden birisi olan Galatasaray’da bu değerler mevcuttur” diye konuştu.

“HAKEM HATALARININ TÜRKİYE’DE DE OLMASI MÜMKÜN”
Son haftalarda yaşanan hakem hatalarına ilişkin sorulan soruya ise Özbek, şu yanıtı verdi:
“Mevcut hakemlerimizin en iyisini vermeye çalıştıklarından eminim. Dünyada hakem hataları olduğu gibi Türkiye’de de olması mümkündür. Aleyhimize olduğu zaman üzüleceğiz. Lehimize olduğu zaman da aşırı şekilde sevgi göstermeden, çünkü karşı takımın da duygularını dikkate alarak değerlendirmemiz lazım. Yapılan hataların ders alarak sürdürülmemesinde fayda var.”

“SNEIJDER YÖNETİM KADROSUNDA ÇALIŞMAYI ARZU EDİYOR”
Açıklamaların ardından Sneijder ile başkan Dursun Özbek, üzerinde ‘2018’ yazılı sarı-kırmızılı forma ile basın mensuplarına poz verdi. Ardından ikili formayı imzaladı. Başkan Dursun Özbek, basın mensuplarına forma ile poz verildiği sırada Sneijder’in 2018 yılından sonra yönetim kadrosunda olmak istediğini de açıkladı. Özbek, “Sneijder 2018 yılına kadar futbolcumuz olarak hizmet verecek. 2018 yılından sonra da zaten kendisi de belirtti; Türkiye’de kalma arzusu son derece yüksek seviyede. Ondan sonra da yine Galatasaray bünyesinde profesyonel olarak Galatasaray’ın yönetim kadrosunda çalışmayı da arzu ediyor. Bunu kendisi de bana açıkça ifade etti” diye konuştu.
(İHA)