RİZE (AA) - Pazar ilçesinden Serdar Tonyalı ve Yılmaz Görmüş'ün Vücut Geliştirme-Fitness Dünya Şampiyonası Milli Takım seçmelerine çağrıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Basa, ilçeyi Mersin’de temsil edecek Tonyalı ve Görmüş’e başarı diledi.

Basa, "Temenni ediyorum ki bu seçmelerde sporcularımız Pazar’ımızı en iyi şekilde temsil ederek derece yapıp Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanırlar. Bu kardeşlerimize gereken desteği vereceğiz" dedi.

Seçmelerde derece alıp, önemli uluslararası organizasyonlarda milli takım forması giymek için çok iyi hazırlandıklarını belirten Tonyalı, "4 yıldır bu sporu yapıyorum. Nisan 2015’te Antalya’da yapılan Milli Takım seçmelerine katıldım 5’inci oldum. Şimdi ise Mersin’de yapılacak yarışmalarda Pazar ilçesini en iyi şekilde temsil ederek ilk üçe girmeye çalışacağım" diye konuştu.

Görmüş ise 2,5 yıldır vücut geliştirme ve fitness ile uğraştığını ifade ederek, "İlk kez böyle önemli bir yarışmaya katılacağım. Pazar ilçesini arkadaşım ile birlikte temsil ederek, ilk 3’e girip Türkiye Milli Takımına seçilip, Dünya Şampiyonalarına katılmayı elde etmeye çalışacağım" ifadesinde bulundu.