Brezilya’nın efsane futbolcusu Pele’nin eşyalarından seçilen bin 500’ü, Haziran ayı içinde yapılacak müzayedede satışa çıkarılacak. Elden edilen gelir, Brezilya’da bir hastaneye bağışlanacak.
Spor dünyasının önemli isimlerden Pele, kariyeri boyunca yaşadığı en özel anlarına dair hatıralarını satışa çıkardı. Haziran ayı içinde Londra’da yapılacak açık arttırmada, Brezilyalı efsane ismin 15 yaşında kariyere günden bugüne kadar en nadide bin 500 eser yer alıyor. 75 yaşındaki Pele, “Bu oldukça zor bir karardı. ancak bunları tüm dünya ile paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi. Açık arttırmadan elde eden gelir Brezilya’da bulunan bir hastaneye bağışlanacak. Açık arttırmayla yeni alıcılarına kavuşması beklenen hatıraların rekor fiyata satılması bekleniyor.

PELE’NİN BİNİNCİ GOLÜNÜ ATTIĞI TOP DA SATILIYOR
Orijinal Dünya Kupalarından biri olan Jules Rimet kupası 1970 yılındaki Brezilya zaferinin ardından Pele için yapıldı. En pahalı ürünlerden biri olması beklenen kupaya 1 milyon 211 bin TL 1 milyon 810 bin bin TL arasında fiyat biçildi. Pele’nin kazandığı Dünya Kupası Madalyaları da satışa çıkarılanlar arasında yer alıyor. Pele’nin 1958, 1962 ve 1970 yıllarında kazandığı madalyaların her biri 293 bin TL ila 586 bin TL arasında alıcı bulacak. Pele’nin 1981 yılında çekilen bir film sırasında giydiği botlar da satışa çıkarıldı. Tarihe tanıklık eden botların 17 bin TL ila 23 bin 700 TL’ye alıcı bulması bekleniyor.
19 Kasım 1969 tarihinde yapılan Santos- Vasco da Gama maçında Pele’nin kariyerindeki bininci golünü attığı top da futbolseverleri bekliyor. Topa 120 bin TL ila 181 bin TL arasında değer biçildi. Öte yandan Pele’nin New York Cosmos takımında giydiği formanın da 23 bin TL ile 30 bin TL’ye alıcı bulması bekleniyor. Açık arttırmada satıcı bulmayı bekleyen bir diğer hatıra ise Pele’nin 6 yıl önce Rolls-Royce’dan aldığı jet uçağı modeli de yer alıyor.
(İHA)