MEZAR TOPRAĞINDAN TESTİ YAPIN
Öğreciler, şairin peygamberimize yazdığı kasidedeki ‘dostlarım, şayet onun elini öpme arzusuyla ölürsem, öldükten sonra toprağımı testi yapın ve onunla sevgiliye su sunun” dizesini vasiyet kabul edip Irak’ta ki mezarından toprak istediler.
ONUNLA SEVGİLİYE SU SUNUN
Günebakış Gazetesinden Bahadır Öktem’in haberine göre; Öğretmen Turgut Okur, öğrencilerin mektubu Türkiye’nin Irak Büyükelçili’ne gönderdiklerini, gelecek olan topraktan testi yapıp bir grup öğrencinin Medine’ye gönderileceğini söyledi.
Okutur, “Öğrencilerimin çalışmaları sarasında Fuzuli’nin ‘Su Kasidesi’ okuyup yorumladıklarında beytini vasiyet gibi yorumladılar. Üzerinde günlerce tartışma yaptık. Sonrasında da beyitte geçen istediği yerine getirmeye karar verdik. Bu gerekçeyle Irak’ta bulunan büyükelçiliğimize bir mektup gönderdik. Eğer istediğimiz toprak gelirse o topraktan bir testi yaptıracağız. Testiye müftülükten hacca giden bir hocaya teslim edip Fuzuli’nin arzusu olduğu gibi Peygamber Efendimiz (SAV.) mezarını sulatacağız. Bu bizim için büyük onur olacak” dedi. Okutur, mektubu yeni gönderdiklerini ve kısa süre içinde yanıt alacaklarını umduklarını söyledi.
SU KASİDE’NDE Kİ BEYİT
Dest-busi arzusıyla ger ölsem dostlar
kuze eylem toprağum sunun anunla yara su.