Eurocup son 16 turunda Pınar Karşıyaka ile eşleşmelerini Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, “Türk basketbolu adına Galatasaray ve Pınar Karşıyaka’nın eşleşmesi şanssızlık. Çünkü iki takım da bu kupada final oynamaya aday takımlardı” dedi.
Eurocup 2. Tur N Grubu 6. ve son haftasında Galatasaray Odeabank, sahasında İtalyan temsilcisi Dinamo Sassari’yi 87-69 gibi farklı skorla mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla adını Son 16’ya yazdırarak, Pınar Karşıyaka’nın rakibi oldu. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, “Zaragoza’nın Olaj’ı deplasmanda yenmesiyle bu bizim için final havasına büründü. Bu açıdan ilk devre hücumda çok hata yaptık. Efes maçında oynadığımız oyunu oynayamadık. Maçın kontrolünü tamamen elimize alamadık. Savunmada maçın başından sonuna kadar iyiydik. İkinci yarı hücumda Sinan’ın Lasme’nin ve Jerrels’ın katkı vermedi, pota altında Chuck Davis’in oyunuyla maçı kopartmayı başardık. Bütün Eurocup iç saha maçları olduğu gibi bu maçı da farklı kazandık ve grubu birinci tamamladık” dedi.

“TÜRK BASKETBOLU ADINA ŞANSSIZLIK”
Son 16’da Pınar Karşıyaka ile eşleşmeleri hakkında sorulan soruya Ataman, “Türk basketbolu adına Galatasaray ve Pınar Karşıyaka’nın eşleşmesi şanssızlık. Çünkü iki takımda bu kupada final oynamaya aday takımlardı. Karşıyaka’nın bir dönem geçirdiği şanssızlık onları grup ikinci yaptı. Çok istediğimiz bir şey değildi. Grup birincileri içinde en güçlü takımla karşılaşan biz olduk. Eleme maçlarında daha iyi oynayan turu geçip, yoluna devam edecek” diye konuştu.
Dorsey’in bir türlü randıman veremediğini söyleyen Ataman, “Mutlaka kafası dışarıdan gelen transfer teklifleriyle. Bizim tavrımız açık ve net. Joey Dorsey bizim takımın pivotu ve hiçbir yere gitmeyecek. Normal kimliğine bürünürse takımdaki yerini alacak. Bu kimliğe bürünmediği takdirdeyse benche oturacak. Ekstra çalışacak. Belki zaman zaman genç takımla çalışacak” şeklinde konuştu.
(İHA)