EURO 2016 çeyrek finalinde Portekiz, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren maçta penaltı atışlarıyla Polonya’yı 5-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi.
EURO 2016 çeyrek finalinde Marsilya’nın Velodrome Stadı’nda Polonya ile Portekiz karşı karşıya geldi. Mücadele hızlı başlayan Polonya 2. dakikada 1-0 öne geçti. Sol kanattan Grosicki’nin ceza sahasına yerden ortasında Lewandowski’nin şutunda top ağlara gitti. (1-0)
33. dakikada Nani’nin pasıyla topla buluşan Renato Sanches’in ceza yayı üzerinden sert vuruşunda top ağlara gitti ve skor 1-1 oldu. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda iki takımın da ataklarından gol sesi çıkmayınca 90 dakika 1-1 eşitlikle tamamlandı. 15’er dakikalık uzatma bölümünde de eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. 4. penaltılara kadar eşitlik sürerken, Polonya Blaszczykowski ile penaltı atışından yararlanamadı. Portekiz’de 5. penaltı atışını kullanan Quaresma, topu filelere göndererek ülkesini bir üst tura çıkardı.

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NIN EN HIZLI İKİNCİ GOLÜ
Öte yandan Portekiz karşısında 100. saniyede fileleri havalandıran Robert Lewandowski, Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde en hızlı golü atan ikinci futbolcu oldu. İlk sırada ise Rus futbolcu Dimitri Kirichenko bulunuyor. Rus yıldız, 2004 yılı Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz karşısında maçın 67. saniyesinde golünü atmıştı.
(İHA)