İslamiyet’te gusül abdestinin en önemli adımı niyet etmektir. Sizler abdest almak için ilk olarak o niyetle girecek ve bunu dile getirerek amacınızı göstereceksiniz. Bugün İslamiyet’te çok önemli bir noktaya sahip olan gusül abdesti, bir Müslüman için cünüp hallerinde ve kadınlar içince hem cünüp hem de adet ve loğusalık dönemlerinde olmazsa olmaz abdestlerin başında gelir. Kadınlar ve erkekler abdest almadıkları sürece namaz kılamazlar ve Kuran-ı Kerim okuyamazlar. Toplamda ortalama 5 dakikanızı bile almayacak bir duş ile yapabileceğiniz gusül abdestini bekletmeden ne kadar erken alırsanız sevabı o kadar fazladır. Bu sebeple kişi üşenmeden ve ertelemeden hemen almaya niyetlenmelidir. http://tr.wikipedia.org/wiki/Boy_abdesti  

İslamiyet’te gusül abdesti hemen hemen her âlim tarafından anlatılan ve her kitapta konusu olan bir durumdur. Tam anlamı olan tam temizlenmek olan gusül ile kişiler sadece bedenen temizlik değil ruhen de bir temizlenme hissederler. Bir süre boyunca abdest almayan kişi ister istemez kendini rahat hissedemez ve olumsuz olan her konuyu cünüp olmasına salar. Banyo yapıp abdestini aldıktan sonra ise bir derin huzur duymaya başlar ki bu asla kaçınılmayacak bir durumdur. http://www.gusul-abdesti.com/gusul-namaz-abdesti-nasil-alinir.html  

Müslümanlıkta her kadın ve erkeğe bazı durumların sonrasında mutlaka gusül abdesti alınması önerilmiştir. Bu hayız anları ya da kadınların özel günleri sonrası olacak bir durumdur. Aslında normal bir yıkanma şeklinden farklı olarak birkaç ana şartları yani farzları ve en önemlisi niyeti kapsamaktadır.

Sizlerde gusül abdestlerini ertelemeden ve farkındalık yaşayarak mutlaka almalısınız. Çok zorunlu olduğunuz durumlarda hayatınıza devam edebilirsiniz ama fırsat bulduğunuz ilk anda mutlaka almayı unutmamalısınız. İslamiyette gusül abdesti her konuda rahatlaştırılmıştır. Kişilere su bulamadığı noktalarda toprak ile gusül yapma hakkını bile vermiş ve böylelikle aslında ne kadar kolay bir hale getirildiğini göstermektedir.

Günlük yaşamımızda ise ters giden durumları hep gusül abdestinin olmamasını bağlarız. Yani bu kişiler mekruh olarak dolaştıkları için dinimiz tarafından önerilmez ve kişilerin mutlaka abdest almaları hakkında birçok çok hadisler bulunur. Özel durumların dışında abdest almak size rahatlama ve mutluluk verecektir.