İspanyol devi Real Madrid'in teknik patronu Jose Mourinho, Lionel Messi'nin Ballon d'Ors'u kazanamayacağını belirtti.

France Football dergisine konuşam Portekizli hoca; "Messi'nin 4. kere Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülünü kazanması imkansız bence kazanan Cristiano Ronaldo olacak" diye konuştu.

7 Ocak 2013'te açıklanacak ödüller için herkesin konuştuğu iki adayın Ronaldo ve Messi olduğunu belirten Mourinho; "Messi'ye 4. kez ödül verilmesi pek adil olmaz. Şampiyonluk yaşamadığı bir senede bir oyuncuya o ödülü vermek oek mantıklı gelmiyor. Kıtalararası Kupa'dan bahsetmek bile istemiyorum. Ben şahsen takımımın o kupada yer almasını bile istemiyorum. İspanya Süper Kupası da buna dahil" dedi.

HAMİT'TEN İSTEDİĞİMİZ VERİMİ ALAMADIK

Milli futbolcularımız Hamit Altıntop ve Nuri Şahin'i kendisi çok isteyerek transfer ettiğini ifade Jose Mourinho; "Hamit'den çok ümitliydim ancak sportif olarak istediğimiz verimi alamadık. Ancak finansal açıdanda olumsuz bir transfer değildi. Bu transfere para ödemedik ve sattığımızda ise bonservis bedeli elde ettik" dedi.

NURİ ÇOK GENÇ BİR FUTBOLCU

Nuri Şahin'in ise genç bir futbolcu olduğuna değinen Portekizli teknik adam; "Nuri şu anda Liverpool'da kiralık olarak forma giyiyor. Kendini dahada geliştirebileceği bir kulüpte. Eğer istediğimiz gelişimi göstermezse elimiden rahatlıkla çıkarabiliriz. Zamanında Drogba'yı ve Tiago'yu Chelsea'ye transfer edende bendim. Bazen transferler istediğiniz sonucu vermeyebiliyor. Ancak öncelikli koşul o transferin kulübe maddi olarak zarar vermemesi. Transferlerimde asla kulübü maddi zarara uğratmam" diye konuştu.

"PSG İYİ TAKIM DEĞİL"

Genel olarak Avrupa futbolu hakkında yorumlarda yapan Mourinho; "Ben bir hata yaptığım zaman kimsenini beni savunmasına gerek yok. Buna ihtiyacım yok. Avrupa'da PSG'nin çok büyük başarılar kazanacağını söylüyorlar ama ben buna ihtimal vermiyorum çünkü hala çok iyi takım değiller" dedi.