ÜSKÜP (AA) -  UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Makedonya'nın Rabotnicki takımına konuk olan Trabzonspor'da, Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda genç kaleci Uğurcan Çakır görev yaptı.

Almanya kampının ardından Makedonya'ya geçen bordo-mavililerde, kulüp sportif direktörü Süleyman Hurma ile arasında yaşananlar sonrası kendisine izin verilen ve İstanbul'a dönen Onur Recep Kıvrak, maçta forma giymedi. 

Onur'un yer almadığı Trabzonspor'da teknik direktör Şota Arveladze, Rabotnicki karşısında geçen sezon bordo-mavili takımda forma şansı bulan İbrahim Demir'e görev vermeyerek sürprize imza attı. 

Arveladze, Trabzonspor'un altyapısından yetişen 19 yaşındaki Uğurcan Çakır'a görev verdi. Uğurcan, ilk kez resmi bir maçta bordo-mavili formayı giydi.

 

- Eksik listesi kabarık

 

Trabzonspor'da Onur Recep Kıvrak'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici, Mbia, Deniz Yılmaz ile cezalı Cavanda, forma giyemedi.

Kafileyle birlikte Makedonya'ya gelen, ancak UEFA'ya verilen listede isimleri bulunmayan Soner Aydoğdu, Musa Nizam ve kaleci Yavuz Aygün de kadroda yer almadı. Sakatlığı büyük ölçüde düzelen Özer Hurmacı ise yedek kulübesinde şans bekledi.

Bordo-mavili takım, Rabotnicki karşısında UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Differdange 03 ile deplasmanda oynanılan rövanş maçının 11'ine göre 4 değişiklikle sahaya çıktı.

Onur Recep Kıvrak, Mehmet Ekici, Musa Nizam ve Uğur Demirok'un yerine Uğurcan Çakır, Aykut Demir, Alper Uludağ ve Cardozo 11'de forma şansı buldu.

 

- Cardozo ve Alper Uludağ ilk kez

 

Trabzonspor'da, belindeki sakatlık nedeniyle Hollanda'da gerçekleştirilen yurt dışı ilk etap kamp çalışmalarına katılmayan ancak Almanya kampındaki tüm çalışmalarda yer alan Oscar Cardozo, bu sezon ilk resmi maçını oynadı.

Yeni transferlerden Alper Uludağ da bordo-mavili formayla ilk resmi karşılaşmasına çıktı. Mbia, Soner, Mehmet Ekici ve Özer gibi oyuncuların yokluğunda teknik direkter Şota Arvaledze, Constant'ı orta alana kaydırdı. Bu futbolcunun yerinde, sol bekte Alper Uludağ görev yaptı.

 

- Mustafa Yumlu, kaptan

 

Trabzonspor'da Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda Mustafa Yumlu, sahaya kaptan olarak çıktı.

Geçen sezon kadro dışı bırakıldıktan sonra Eskişehirspor'a kiralık olarak verilen, ancak yeni sezon öncesi affedilerek bordo-mavili takımın antrenmanlarına çıkan Mustafa Yumlu, kaptanlık pazubandını takan isim oldu.

 

- Süleyman Hurma kulübede

 

Trabzonspor'da Onur Recep Kıvrak ile yaşanan krizin ardından istifa kararı alarak İstanbul'a giden, ancak dün akşam yeniden Üsküp'teki kampa dönen sportif direktör Süleyman Hurma, Rabotnicki maçında kulübedeki yerini aldı.

Kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı protokol tribünden izledi.

 

- Taraftarlardan destek

 

Trabzonspor'u, Makedonya'da taraftarı yalnız bırakmadı.

Kale arkası tribününde yaklaşık 400 bordo-mavili taraftar yer alırken, Rabotnicki taraftarlarının bulunduğu maraton tribününden maçı takip eden Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş formalı taraftarlar, bordo-mavili takıma destek verdi.

 

- Türk taraftarlar arasında gerginlik

 

Rabotnicki-Trabzonspor maçını tribünden takip eden Trabzonspor ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.

Makedon seyircilerin bulunduğu maraton tribünündeki bir grup Fenerbahçe taraftarı da sarı-lacivertli bayrağın yanında "2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe" yazılı pankart astı. Kale arkasındaki Trabzonspor taraftarları buna tepki gösterdi.

Maçın oynandığı 36 bin kişilik Nacionalna Arena Filip II Stadyumu'nun büyük bölümü boş kaldı. Makedon taraftarlar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

 

- Dostluk yemeği

 

Rabotnicki Kulübü tarafından, Trabzonspor yönetim kurulu ve UEFA temsilcine yemek verildi.

Yemeğe, kulüp genel sekreteri Köksal Güney, futbol idari işler müdürü Aysun Karahasanoğlu ile  UEFA temsilcisi Jannis Mezeckis, Rabotnicki Kulübü Genel Sekreteri Nenad Monev katıldı. Yemekte her iki kulüp yetkilileri birbirine karşılıklı olarak başarı dileyerek, maç anısına hediye sundu.

 

- Trabzonspor'un dönüşü ertelendi

 

Rabotnicki maçının ardından hemen havalimanına giderek Trabzon'a dönmeyi planlayan Trabzonspor'un dönüşü ertelendi.

Bordo-mavililer, yarın sabah Üsküp'te bir antrenman gerçekleştirdikten sonra TSİ 17.00'de Türk Hava Yolları'na ait özel uçaklaTrabzon'a gidecek.