2014 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda A Millilerimizin Macaristan'dan sonraki rakibi Andorra. 22 Mart 2013'de karşı karşıya gelecek iki ekip, Avrupa'nın en yüksek 3. başkenti olan Andorra la Vella'nın Comunal d'Andorra Stadyumu'nda mücadele edecek.

Milli takımımız gibi düşüş içerisinde olan Andorra, tarihinin en başarılı günlerini 2005'te yaşıyordu. Eylül 2005'de FIFA sıralamasında 125. sıraya kadar yükselen Andorra, daha sonra aldığı olumsuz sonuçlar sonrası 201. sıraya kadar gerilemiş durumda. Kötü gidişin ardından görevi bırakan teknik direktör David Rodrigo, 1999'dan beri takımın başındaydı.

Rodrigo'dan sonra 2010 yılında görevi devralan Koldo Alvarez, Andorra tarihinin en başarılı futbolcularından biri. Atletico Madrid'in B takımına transfer olan ve buradan Atletico Madrid as takımına geçiş yapan Koldo, as takım formasıyla sahaya çıkma şansı bulamadan ayrılmak zorunda kaldı. Koldo, Atletico'nun oynadığı Copa del Rey finalinde yedek kulübesinde forma şansı beklemişti. 93/94 sezonunda tekrar İspanya'da oynama şansı bulan Koldo'nun bu seferki kulübü Salamanca'ydı. Daha sonra sakin ve mütevazi kulüplerde oynayan Koldo, futbola 2009 yılında FC Andorra formasıyla veda etti.  

Son galibiyetleri Makedonlara karşı

Andorra'nın en tecrübeli oyuncuları Oscar Sonejee ve Manolo Jimenez. Oyuncuların büyük çoğunluğu FC Andorra takımında forma giyiyor. Bunun dışında, 6 oyuncu İspanya takımlarında forma giyiyor. Real Madrid C'de forma giyen Marc Vales, ülkenin en büyük yeteneklerinden biri olarak görülüyor.

Tarihinde 108 maça çıkan Andorra, 3 galibiyet ve 10 beraberlik alabildi. 31 gol atan Andorra, kalesinde 302 gol gördü. Andorra son galibiyetini ve son puanlarını 13 Ekim 2004'te Makedonya karşısında yaşanılan 1-0'lık zafer sonrası aldı.

Kötü başladılar


Andorra, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki yolcuğuna evinde Macaristan karşısında başladı ve 5-0'lık mağlubiyet aldı. Daha sonra Bükreş'e giden Andorra, Romanya'ya 4-0 yenildi. Bir sonraki karşılaşmada Hollanda'ya 3-0 yenilen Andorra, son karşılaşmasında da evinde Estonya'ya 1-0 mağlup oldu.

Andorra teknik direktörü Koldo genel olarak şu 11'i kullanıyor; kalede Gomes, sağ bek Lima, stoperler San Nicolas ve Marcio Vieira, sol bek Marc Vales, orta sahanın sağında Diaz, orta sahanın ortasında Pujol ve Silva, solunda Moreira ve ileri ikilide Roncero ve Renom.
Kaynak : sporx.com