Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) adına (A) Milli Takım Antrenörü Okan Buruk ve Dış İlişkiler Müdürü Metin Tunçer'in katıldığı kura çekiminde 19 Yaş Altı Milli Takımı, 1. Eleme Turu'nda Faroe Adaları, Karadağ ve Makedonya ile eşleşti.

TFF'den verilen bilgiye göre, 2014'te Macaristan'da yapılacak UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu'na katılacak 52 takım, dörderli olarak 13 gruba ayrıldı. 1. Eleme Turu sonunda gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar ile tüm gruplar arasındaki en iyi üçüncü takım Elit Tur'a yükselecek. Elit Tur'a yükselen takımlara bu turda 19 yaş altı milli takımlar sıralamasında zirvede bulunan İspanya da dahil olacak. Toplam 28 takımın dörderli 7 gruba ayrılacağı Elit Tur'da ise gruplarını lider tamamlayan 7 takım, Macaristan'da yapılacak olan finallere katılmaya hak kazanacak. Ev sahibi Macaristan ise finallerde doğrudan yer alacak.

17 Yaş Altı Milli Takımı'nın da Rakipleri Belirlendi
Türkiye 17 Yaş Altı Milli Takımı ise, 1. Eleme Turu'nda Kuzey İrlanda, Letonya ve Lüksemburg ile aynı grupta yer aldı.

Malta'nın 2014 yılında ev sahipliği yapacağı UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu'na katılacak 52 takım, dörderli olarak 13 gruba ayrıldı. 1. Eleme Turu sonunda gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar ile tüm gruplar arasındaki en iyi üçüncü takım Elit Tur'a yükselecek. Elit Tur'a yükselen takımlara bu turda 17 yaş altı milli takımlar sıralamasında zirvede bulunan Almanya da dahil olacak. Toplam 28 takımın dörderli 7 gruba ayrılacağı Elit Tur'da ise gruplarını lider tamamlayan 7 takım, Malta'da yapılacak olan finallere katılmaya hak kazanacak. Ev sahibi Malta finallere doğrudan katılacak.