Real Madrid’in alt yapısında çalışmalara başlayan ve ilk denemelerde oldukça başarılı olan olan 15 yaşındaki Yunus Gülnar’ın öyküsü oldukça ilginç.

Real Madrid alt yapısında gelişimini tamamlamaya çalışan Türk futbolcu Yunus Gülnar’ın menajeri Aytaç Erenler, Yunus’u 2 yıl önce Genk takımının alt yapısında bulduğunu ifade etti.

Radyospor.com’dan Uğur Asarlı’ya bilgi veren  Erenler, “1997 doğumlu Yunus, Genk takiminin alt yapısında yetişti. Katıldığı iki turnuvada da en teknik oyuncu seçildi.  Manchester City’de denemeye geçen sene götürdüğümde fizik olarak yetersiz kaldığını söylediler ama Akademi yöneticileri hücum mantığına ve tekniğine hayran kaldılar. Bunun üzerine Yunus’u 1 yıl İstanbul’da özel olarak çalıştırma kararı aldık ve 1 yıl boyunca Cevat Köprübaşı’nın yönetiminde, özel doktor, antrenör eşliğinde antremanlar yapıp kuvvetlendi. Çalımları zaten çok iyiydi ama geçtiği oyuncu yetişebiliyordu; şimdi çok daha iyi” dedi.

Oyuncuyu Real Madrid’e sunduklarında Madrid alt yapısı yetkililerinin Yunus’u hemen denemeye aldıklarını ifade eden Erenler, şöyle devam etti: “5 gündür Madrid’teyiz ve en ciddi sınavında dün 17 yaş grubuyla yaptığı maçta verdi. 90 dakika oynadı. Futbolu beğenilirken bir de asist yaptı.”

Real Madrid’in maçını Zidane’nin de izlediğini ifade eden Erenler, “Maçın ardından. Zidane Yunus’u tebrik etti. Yunus’u denemeye devam ediyorlar. 1 hafta sonra karar verilecek ve büyük ihtimalle Yunus, Real Madrid alt yapısına kabul edilecek” dedi.

Aytaç Erenler, Yunus’u herhangi bir Türk takımına önermediklerini çünkü önceliklerinin Avrupa olduğunun altını çizerek, “bu yaştaki bir oyuncuyu Avrupa’ya götürmek istediğimizde takımlar büyük ücretler talep ediyorlar. O yüzden ilk tercihimiz Avrupa’da bir takımın alt yapısında kalmak oldu” diyerek sözlerini tamamladı.

Radyospor