Tayfa grubu ve Trabzon Fikir Kulübü'nün öncülüğünde başlatılan '' Spor Ahlakı Paneline Rıdvan Katılamaz'' kampanyası sonuç verdi ve Rıdvan'ın bu panele katılmaktan vazgeçtiği öğrenildi. Rize Gazeteciler Cemiyeti, Rize Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Rize Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan törene Fenerbahçeli eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in katılacak olması Trabzonsporluların büyük tepkisini çekti.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Bodrum'da tatilde bulunan Rıdvan Dilmen, panele katılmayacağını doğrulayarak hurriyet.com.tr'ye şu açıklamaları yaptı:

"Olay doğru.. Rize'den bir panel daveti aldım.. Ancak Türkiye’de futbolda son bir yılda oluşan kaos ortamına katkıda bulunmamak için davete gitmekten vazgeçtim.. Bu kararı her hangi birinden korktuğumdan dolayı almadım. Kimseden korkum yok..  Olay öyle bir noktadaki şu an, işin içine Fenerbahçe Dernekleri de girecek, iş daha da büyüyecek.. Gereksiz polemiklere ve gerginliğe alet olmak istemedim sadece..  Korkudan vazgeçmiş değilim.. Bu benim Rize'ye ne ilk gidişim ne de son olacak. Orası benim memleketim, her zaman gider gelirim. Bunu herkes bilsin.."

Kaynak: Hürriyet