Rio Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazanan Soner Demirtaş, memleketi Tokat’ta coşku ile karşılandı.
Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen olimpiyat oyunlarında 74 kiloda milli güreşçi Soner Demirtaş, Kazak Galymzhan Usserbayev 3-0 mağlup ederek bronz madalya ile Türkiye’ye döndü. Memleketi Tokat girişinde coşku ile karşılanan Demirtaş, konvoyla birlikte şehir turu atarak halkı selamladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Abdullah Gürbüz, İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver güreşçinin ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı. 45 yıl aradan sonra Tokat’a olimpiyat madalyası kazandıran Soner Demirtaş, törende konuşma yaptı. Avrupa şampiyonalarında bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazandıktan sonra 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazanarak Türkiye’ye ve memleketine madalya ile döndüğü için duyduğu mutluluğu dile getiren Demirtaş, ailesi ve kendisine destek veren antrenörleri başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bundan sonrada ülkeme memleketime güzel başarılar şampiyonluklar kazandırıp sizlere gurur yaşatmak istiyorum. Bu başarıda arkamızda 79 milyonun duası var. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Başkan Eroğlu’dan olimpiyat 3.’sü Demirtaş’a 25 tam altın sözü
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan Eroğlu, ata sporu güreşin Tokat’a ayrı bir yeri olduğunu kaydetti. Rio Olimpiyat Oyunlarında güreş branşında 6 güreş kategorisinde yarışan sporculardan 2’sinin Tokatlı olmasının gurur verici olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, “Allah bu sporcularımıza sakatlık vermesin. Ben inanıyorum ki Allah izin verirse yapılacak olan olimpiyatlarda inşallah altın madalyayı ülkemize getirirler” diye konuştu.
Başkan Eroğlu, konuşmasında ayrıca olimpiyat 3.’sü Demirtaş’a 25 tam altın sözü verdi. Yapılan konuşmaların ardından dualar okunarak pasta kesimi yapıldı. Programın sonunda Soner Demirtaş’ın bronz madalya kazandığı maç dev ekrandan tekrar katılımcılar tarafından izlendi.
(İHA)