RİZE (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca, yaptıkları faaliyetlere göre 225 gençlik merkezi arasından Rize Gençlik Merkezi eylül ayının en iyisi seçildi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, gençlik merkezlerinin değerlendirmesi 2 -10 Ekim 2016 tarihleri arasından Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezlerinde yapılan çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Bakanlık temsilcileri, 81 ilin gençlik hizmetleri ve spor il müdürleri ve 225 gençlik merkezinin müdürleri katıldı.

Toplantıda, yaptığı çalışmalar ve faaliyetlerle Rize Gençlik Merkezi 2016 Eylül ayında birinci olarak ödüle layık görüldü. Birincilik ödülünü Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ile Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı aldı.

Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı, "10 bin 170 üyesi bulunan Rize Gençlik Merkezimiz ile Çayeli Gençlik Merkezimizde, Bakanlığımızın vizyonu ve misyonu çerçevesinde yürüttüğümüz etkinliklerimiz ve faaliyetlerimiz ile Rize'de bulunan gençlerimize, milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda sosyal hayatın her alanına gençliğin etkin katılımını sağlayıcı çalışmalar yapmaktayız." ifadesinde bulundu.

Çakmakçı, şunları kaydetti:

"2016 yılında Rize Gençlik Merkezi yürüttüğü çalışmalarla Bakanlığımızın yaptığı değerlendirmeler sonucuna 2 kere ayın gençlik merkezi ödülüne layık görülmüştür. Yaptığımız çalışmalarda ve faaliyetlerde bizleri her zaman destekleyen, bizlere yol gösteren Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Rize Valisi Erdoğan Bektaş'a, İl Müdürümüz Mustafa Çelik'e değerli sporcularımız ve ailelerine teşekkür ediyorum."

Aynı gayret ve istekle çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Çakmakçı, Rizeli gençleri Rize ve Çayeli Gençlik Merkezleri bünyesinde faaliyetlerine devam eden Değerler Atölyesi, Dil Eğitimi Atölyesi, Dini İlimler Atölyesi, İnovasyon Atölyesi, Sosyal Bilimler Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesinde çalışmalara davet etti.