Eskişehirspor-Ümraniyespor maçında 70 metreden gol atan kaleci Ruud Boffin’in ayak ve el izi "Altın ayaklar" projesine dahil edildi.
Her şey aslında kaleci Boffin’in Ümraniyespor’a attığı gol ile başladı. Gol sonrası AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a sosyal medya üzerinden bir mesaj attı. Mesajda, Boffin’in de Altın Ayaklar kaldırımında yer alması fikri iletildi. Başkan Ataç’ın da teklifi memnuniyetle kabul etmesiyle bugün Altın Ayaklar kaldırımına dahil edilmek üzere Boffin ile Eskişehir Demirspor’un eski kaptanlarından İhsan Şahinkol’dan ayak izleri alındı. Espark Alışveriş Merkezi önünde bulunan kaldırımda şu ana kadar 51 isim yer alıyordu. Son eklemelerle birlikte bu sayı 53’e çıkacak.

"O gol hem Türkiye’de hem de dünyada tartışılır oldu"
Espark Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehirspor Kalecisi Ruud Boffin ve eski oyuncular katıldı. Altın Ayaklar fikrinin nerden geldiğini konuşmasında anlatan Başkan Ataç, "Yıl 2006, o zamanlar belediye başkanı değildim. Bu projeyi internette görmüştüm. Bir gün belediye başkanı olursam, bu projeyi yapmaya karar vermiştim. Tabi son maçlarda Boffin’in 80 metreden gol atması, hem Türkiye’de hem de dünyada tartışılır oldu. Emine Hanım’ın bir mesajı vardı ve bizde o mesajı severek kabul ettik. Bugün de zaten beraberiz" dedi.

"Boffin gerçekten inanılmaz bir gol kaydetti"
Başkan Ataç’ın ardından sahneye çıkan Milletvekili Günay, ortak değerin Eskişehirspor olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Günay, "Bugün hepimiz ortak bir değerin etrafında bir araya geldik. Ortak değerimiz nedir? Eskişehirspor’dur. Boffin gerçekten inanılmaz bir gol kaydetti. Bütün sosyal medya o gün bu golle çalkalandı. Bunu ölümsüzleştiren sayın başkanımıza siz Eskişehirsporlulara canı gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Ruud Boffin’den el ve ayaklarının izi alındı. Boffin’in el ve ayak izlerinin kısa süre sonra Altın Ayaklar kaldırımında yerini alması bekleniyor.
(İHA)