Sabriye Şengül bugünlere nasıl geldi?

Bugünlere gelmeme tek sebep, Allah'a olan inancım ve kendime güvenimin tam olmasıdır. Şampiyon olacağıma inandım, bunun için gece gündüz çalıştım. Sonunda da hedefime ulaştım. Her işte iyi ve başarılı olmayı istiyorum. Bunu başardığım için ülkem ve sevenlerim adına çok mutluyum...  

Bu başarı yolunda en büyük destekçin kim?

Ailem, Trabzonlu hemşerilerim ve tüm Türkiye... Buradan hepsine sevgilerimi gönderiyorum.  

Şampiyon olmak nasıl bir duygu?

Şampiyon olmak; gece gündüz yaz kış demeden çalışmalarının karşılığını almak. Takdir edilmek, saygı ve sevgi duyulan biri olmak. Türkiye'min bayrağını göklere çıkarmak beni çok mutlu etti. Bu duygu tarif edilemez...   Rakibin senden yaş ve maç sayısı olarak daha tecrübeliydi ama O'na şans tanımadın.

Maç içinde neler yaşadın?

Rakibim benden daha tecrübeliydi. Ama ben maçlara çıkarken rakibimin unvanına bakmam! Tüm rakiplerime saygı duyar ve ciddiye alırım. Maç sırasında içimde korku olmaz, taktiklerimi uygulamaya çalışırım. Müsabakalarda sadece ülkemi ve sevenlerimi düşünerek; tüm gücümü toplayıp mücadelemi veririm...  

Bir ara salonda "Bordo-Mavi" tezahüratları yapıldı. O an neler hissettin?

Ben Trabzon'un kızıyım. Ülkemi temsil ediyorum. Trabzon'da da bu alanda tekim! Bordo-Mavi renkleri sevdiğim gibi hemşerilerimi seviyorum. Ben onların kız evladı, kız kardeşi gibiyim. Destekleri için teşekkür ediyorum.   Maç sonunda tüm Türkiye sevinç çığlıkları atarken, sen ağlıyordun.

Gözyaşlarının sebebi neydi?

Ekranlarda beni milyonlar izliyordu. Sorumluluğum büyüktü! Başarmalıydım... Çünkü son dönemlerde çok sayıda şehit vermiştik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bu başarıyı elde ederek, insanlarımızın acısını bir nebze olsun azaltmak istedim. Bu yüzden göz yaşlarıma hakim olamadım ve ağladım. Ülkemi az da olsa mutlu ettiysem ne mutlu bana.   Her şampiyonluk birine gönderilir.

Sen bu şampiyonluğu kime gönderiyorsun?

İyi ve kötü günümde beni destekleyen, bana inanan, Türkiye'ye, Trabzon'a gönderiyorum. Hem kendim için hem de onlar için şampiyon oldum. Onlar benim en büyük güç kaynağım. Hepsinden Allah razı olsun.  

Bundan  sonraki hedeflerin neler?

Bu alanda dünyanın en iyi ismi olmak istiyorum. Şampiyon kim varsa, hepsini tek tek mağlup edip unvanlarını alacağım... Kick-Boks'a Türk kızı Sabriye Şengül'ün ismini yazdıracağım.   Şampiyon bir Türk kızı olarak, buradan genç sporculara neler önerirsin? Genç arkadaş ve kardeşlerime tavsiyem; kendilerine güvensinler, inançlarını kaybetmesinler ve hedefleri olsun. Başarılı olmak, çok çalışmaktan geçiyor. Buradan tüm spor camiasına sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Sevenlerime ve ülkeme selamlarımı iletiyorum.   
İlkhaber - Emre Vural