Kanal A Spor Müdürü Murat Çimen’in sunduğu Sporvizyon’un dün akşamki konuklarından Trabzonspor Eski Yöneticisi İbrahim Hacıosmanoğlu, şike davasında yaşanan süreç ve gündeme dair yaptığı açıklamalarda, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’i ağır sözlerle suçladı. Hacıosmanoğlu, İbrahim Akın’ın da Göksel Gümüşdağ tarafından şike yapmaya yönlendirildiğini öne sürdü.


HACIOSMANOĞLU’NDAN AZİZ YILDIRIM’A: “UTAN BE AYIP”


Sporvizyon’un bu haftaki konuklarından İbrahim Hacıosmanoğlu ilk olarak Şike Davasındaki savunmasında sürekli Trabzonspor’a yönelik suçlamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında konuştu. Hırsızlık yapanların ortada olduğunu savunan Hacıosmanoğlu, “Biz hala hiçbir şey yokmuş gibi, bu insanlar bir şey yapmamışlar gibi konuşuyoruz. Hiç kimse bunu adam gibi değerlendirmiyor. Aziz Yıldırım kendisi hakkındaki iddialara mahkemede cevap vermek yerine başka şeyler söylüyor. “Doğan Karlıbel, Tahir Kıran, İbrahim Hacıosmanoğlu birlikte yemek yedi bunu araştırın” diyor. Utan be ayıp. Ben hayatımda o dediği yerde yemek bile yemedim.”şeklinde konuştu. “Fenerbahçe Aziz Yıldırım’dan ibaret değil ki” diyen İbrahim Hacıosmanoğlu, “Bir suç ve suçlu var. Bunu ayırın. Üstünü kapatırsan ne olacak? İngiltere gitmedi biz de gitmeyelim deniliyor. Adamlar zaten şampiyon. Küme düşmeye oynayan takım 50 bin kişiye oynuyor. Senin şampiyonluğuna oynayan takımın zor seyirci topluyor. Şimdi oldu ki birkaç sene Avrupa’ya gitmedik. O süreçte Türk futbolunun 15 sene geriye gitmeyeceğini kimse söyleyebilir mi? ” ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞDAĞ FB MAÇI ÖNCESİ İBRAHİM AKIN’I UYARMIŞ…


Hacıosmanoğlu, şike soruşturması kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ve Gaziantepspor’la sözleşme imzalayan eski İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu İbrahim Akın ile ilgili bir gerçeği de ilk kez Sporvizyon’da paylaştı. cezaevinde olan Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın kendisine anlattıklarını paylaşan İbrahim Hacıosmanoğlu, “bir sohbette Cavit Çağlar, Hayri Yazıcı ve İbrahim Kızıl beraberdik. İbrahim Akın olayı sorulduğunda İbrahim Kızıl, ‘Fenerbahçe ile yapacakları maç öncesinde Göksel Gümüşdağ İbrahim Akın’ı çağırmış. Bu maçta iyi oynayacaksın demiş. O da tabii ki başkanım iyi oynayacağım demiş. Gümüşdağ da yani gol atmayacaksın demiş. Aziz Yıldırım’ı kastederek, nereye bağlıyız biliyorsun. Akıllı ol ifadelerini kullanmış’ Ben Kızıl’ın yalancısıyım. Bu konuşmayı yaptığımız diğer şahitler de ortada.” diye konuştu


HACIOSMANOĞLU’DAN SADRİ ŞENERE AĞIR ELİŞTİRİ “AZİZ YILDIRIM HAYRANLIĞI VAR. BAZI FENERBAHÇELİ YÖNETİCİLER İLE DE ÇIKAR İLİŞKİSİ VAR…

Son TFF seçimlerindeki Adaylık sürecini de değerlendiren İbrahim Hacıosmanoğlu, kendisine Anadolu’dan büyük destek gelmesine rağmen kendi takımı olan Trabzonspor’dan hiç destek alamadığını kaydetti. Başkan Sadri Şener’in Fenerbahçe hayranlığı olduğunu savunan Hacıosmanoğlu, “Kendisinin Aziz Yıldırım hayranlığı da var. Daha önce bazı Fenerbahçeli yöneticilerden iş almış. Hala onlarla ticari ilişkileri olduğu söyleniyor. Hatta Trabzonspor Kulübü Başkanı’nın , Fenerbahçeli bir yöneticinin bankasına kredi borcu olduğu belirtiliyor. Bunu yapılandırmak için bir takım ilişkiler içinde olduğu iddia ediliyor. Bana da bu durumlardan dolayı destek vermedi. Bu söylediklerimi Trabzon’da ve camiada zaten herkes biliyor. Sadri Şener bir gün bunların hesabını verecek. Trabzon’un son dönemde “kupamızı istiyoruz” dediği, Fenerbahçe başkan ve yöneticilerinin kulübümüze ağır eleştirilerde bulunduğu bir süreçte, Sadri Şener’in karşı duruşta tek bir sert açıklaması yok. Fenerbahçe’ye şahsi olarak bir karşılık vermiş değil. Aziz Yıldırım’la ilgili yaptığı tek açıklama Yıldırım hakkında istenen hapis cezasının ağırlığıyla alakalıydı. Galatasaray Kulübü Başkanı bile Aziz Yıldırım’a birebir cevap verirken, Sadri Şener ağzını açmıyor’’ açıklamasında bulundu.