Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Lig ekiplerinden Salihli Belediyespor, Rusya Süper Lig ekibi Club Proton Saratov Takımında forma giyen Kübalı smaçör Noris Leidys Acea Cabrera’yı transfer ederek, kadrosunu güçlendirdi.
Rusya Süper Ligi’nde başarılı bir performans sergileyen 1986 doğumlu ve 1,85 boyundaki Kübalı oyuncu Cabrera, formasını giydiği Club Stod Voley ile Norveç Liginde, Club Atom Trefl Sopot takımı ile Polonya Liginde şampiyonluklar yaşadı. 2012 yılında Club Atom Trefl Sopot takımı ile Avrupa Şampiyonasına katılan Kübalı Cabrera, turnuvanın en skorer oyuncusu seçilerek altın madalya kazandı. Kübalı oyuncu Cabrera, sırasıyla Polonya Ligi ekibi Club Budowlanı Lodz ile Azerbaycan Liginde Club Bakü’de forma giydi.
Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Ligi’nde başarılı olmak için çok çalıştıklarını belirten yeşil-beyazlı ekibin Başantrenör Bora Şensoy, kariyeri başarılarla dolu olan Kübalı Cabrera ile daha da güçlendiklerini söyledi. Şensoy, Kübalı oyuncu ile her konuda anlaştıklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde resmi sözleşmenin imzalanacağını kaydetti.
Manisa temsilcisi Salihli Belediyespor, Bulgaristan Milli Takım oyuncusu Vesela Boncheva’nın ardından kadrosuna ikinci yabancıyı dahil etmiş oldu.
(İHA)