KARABÜK (AA) - 2016 Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda altın madalya kazanan Elif Güneri, "Şampiyonluğumu şehitlerimize ve ailelerine hediye ediyorum." dedi.

Elif Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen organizasyonda İstiklal Marşı'nı dinletip, Türk bayrağını dalgalandırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
Ödül töreninde mutluluktan İstiklal Marşı'nı okurken gözyaşlarına hakim olamadığını anlatan milli boksör, "Avrupa şampiyonu olmak her sporcunun hayalidir. Bu bana nasip oldu, çok mutluyum. Şampiyonluğumu şehitlerimize ve ailelerine hediye ediyorum. Bu madalyam kariyerimde özel bir yere sahip olacak." diye konuştu.
Daha önce iki defa dünya üçüncüsü olduğunu anımsatan Elif Güneri, "Hedefim, daha önce iki defa kaçırdığım dünya şampiyonluğu." ifadesini kullandı.
Karabük Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Baykan Arslan ise sporcuları olan Elif Güneri'yi 12 yaşından beri Karabük'te kendisinin çalıştırdığını söyledi.
Arslan, Elif'in daha önce çeşitli turnuvalarda dereceler elde ettiğini belirterek, "Sporcumuzun Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanacağına inancımız tamdı." değerlendirmesinde bulundu.