TRABZON (AA) - ATİLLA KURTOĞLU - Babalarının ısrarıyla 9 yıl önce başladığı muay thai gençler kategorisinde bu yıl dünya ikincisi olan Erdal Turan (17) ve kick boksta dünya üçüncüsü olan Nizam Turan (18)  kardeşler, babalarının hayalini gerçekleştirip dünya şampiyonu olmak istiyor.

Lise son sınıf öğrencisi Erdal Turan, babasının ısrarıyla kick boks ve muay thai sporu üzerine 9 yıldan beri çalıştığını belirterek,  daha önce iki kere kick boks, bir kere de muay thaide Türkiye şampiyonu olduğunu anlattı.

Babasının kendilerini mahalledeki kötü ortamdan uzaklaştırmak için bu spora yönlendirdiğini ifade eden Turan, spor sayesinde o ortamdan uzaklaştığını dile getirdi.

Turan, bu yıl Malezya'daki turnuvada gençler muay thai dalında dünya ikincisi olduğunu anlatarak, spor sayesinde geleceğe dair hayaller kurduğunu söyledi.

- "Öğretmen olmayı hayal ediyorum"

İleride beden eğitimi öğretmeni olmak istediğini belirten Turan, "Babam inşaatlarda çalışarak bize bakıyor. Maddi durumumuz çok elverişli değil bulunduğum mahallenin ortamı da okumaya elverişli değil ama ben öğretmen olmayı hayal ediyorum. Spor yaparak öğretmen olmam mümkün" diye konuştu.

Erdal Turan, babasının da zamanında bu sporu yapmak istediğini vurgulayarak, "Babama muay thai yapmak nasip olmadı bana nasip oldu böylece ben babamın hayalini gerçekleştiriyorum. Babam bana bakarak gurur duyuyor. Allah nasip ederse dünya şampiyonu olup babamın hayalini gerçekleştireceğim" ifadesini kullandı.

- "Bundan sonraki turnuvalarda İstiklal Marşını okutacağım"

Nizam Turan da spor yapmak istemediği halde babasının elinden tutarak kendisini zorla salona getirdiğini anlatarak, buna rağmen sürekli idmanlardan kaçtığını belirtti.

Zamanla alıştığı bu sporun disiplini sayesinde kardeşiyle kötü alışkanlıklardan uzak kaldığını dile getiren Turan, herkese spor yapmalarını önerdiğini kaydetti.

Turan, babası ve antrenörü Mustafa Durmuşoğlu'nun emeğini boşa çıkarmadığını vurgulayarak, "İtalya'daki kick boks dünya şampiyonasında üçüncü oldum. Çok güzel bir duygu dünya üçüncüsü olmak. Bayrağımızı göndere çekilirken görmek beni çok etkiledi. İnşallah bundan sonraki turnuvalarda İstiklal Marşını okutacağım" diye konuştu.

Turan kardeşlerin antrenörü Mustafa Durmuşoğlu da çocukları sporla tanıştırmayı amaçladığını ifade ederek, "Tabi bunların arasından da Turan kardeşler gibi başarılı olanları milli takıma taşıyoruz. Başarılı olamayanlardan vazgeçmiyoruz, kötü alışkanlıklara yönelmesinler bir alışkanlıkları olsun diye spora devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.