2016 Rio Olimpiyatları’nda mücadele edecek olan milli tekvandocu Servet Tazegül, tecrübesine güvenerek altın madalyaya uzanacağı söyledi.
2016 Rio Olimpiyatları’nda mücadele edecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Kulübü sporcusu Servet Tazegül, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Olimpiyatlarda karşılaşacağı rakipleri tanıdığını belirten Servet Tazegül, “Rakiplerimin maçlarının hepsini izledim. Rakiplerimin birçoğu ile karşılaştım. Rakiplerim kolay değil. Ciddi rakiplerim var. Londra olimpiyatlarında madalya alan rakibim var. Onlar da hem tecrübeli hem de benden genç sporcular. Alt sıkletten yukarıya çıktılar ve daha hırslılar. Yeni sıklette kendilerini göstermek amacıyla. Kolay olmayacak. Elimden geleni yapacağım. Kürsüye çıkmak, altın madalyayı almak, kazanmak için çok çalıştım” dedi.
Uzun yıllardır tekvandoya emek verdiğini hatırlatan Tazegül, “Bir iki yıllık sporcu değilim. Yıllardır bu sporun içindeyim. İnşallah emeklerimin karşılığını alacağım. Bu sefer performans olarak diğer şampiyonalara göre geride olabilirim ama tecrübeme güvenerek sahaya çıkacağım. Daha soğuk kanlılığıma ve onlardan daha bilinçli olduğuma da güvenerek altın madalya ya uzanacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

SERVET TAZEGÜL’ÜN BAŞARILARI
"2008 Avrupa Şampiyonu, 2008 Pekin Olimpiyat üçüncüsü, 2009 Dünya Şampiyonası üçüncüsü, 2010 Avrupa Şampiyonu, 2011 dünya Şampiyonu, 2012 Avrupa Şampiyonu, 2012 Londra Olimpiyat Şampiyonu, 2013 Akdeniz Oyunları üçüncüsü, 2014 Avrupa Şampiyonu, 2015 Dünya Şampiyonu, 2016 Avrupa Şampiyonu"
(İHA)