Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, 28 yıllık şampiyonluk özleminin ruhen bittiğini söyledi, "Kupanın ruhu geldi tenekesi kaldı. Çünkü herkes öyle kabul ediyor. Tenekesi geldiğinde de burda bir sürü altıncı, gümüşçü arkadaşımız var. Kaplatırız, bir sıkıntı olmaz. Bana göre 28 yıllık özlem ruhen bitti" dedi.

Başkan Sadri Şener, dün akşam oynanan Orduspor maçını izlediği Trabzonspor Ziyabey Tesisleri'nde gazetecilere değişik konularda açıklamalarda bulundu. Şener, bir gazetecinin TFF'nin küme düşme kararının kaldırılmasını gündeme alabileceğinin konuşulduğunun ifade etmesi üzerine şunları söyledi:

"58. maddenin değişip değişmemesi konusu bizim gündemimizde değil. Böyle bir ihtiyaç hissetmiyoruz. Etik Kurul öyle söylemiyor ama Fenerbahçeli arkadaşlarımız da bir problemlerinin olmadığını söylüyorlar. Galatasaray, biz ve Orduspor istemiyoruz. Ama bu yetki bizde değil, tabi ki federasyonda. Federasyon Etik Kurulu'na da bakmadan istediğine ceza verebilir. Bu kadar keyfi değildir elbette ama Etik Kurulu'nun kararından sonra bu karar yarım bir karar olur. 70 dosya gelmiş. Bunları tekrar inceleyecekler. İlave gelen dosyaların hiçbirisi ek delil değil. Mevcut 26 dosyanın mütemmim cüzleridir. Onların içerisinde delil yoktur. Herkes okumuş, iki günde bitirmiştir. Bütün gazetelerin spor yazarları, avukatlık bürolarının ofislerinde ve internette yayınlanmıştır. Ama sayın Başkan Mehmet Ali bey, 'Şu anda kaos olur. Ligin sonuna kadar oynayın, sonra açıklayacağız' derse o da konuşulabilir."

"ÇOCUK OYUNCAĞI MI BU? "

Şener, "Etik kurulu raporu değişir mi?" şeklindeki soruyu da, "Değişebilir olur mu? Çocuk oyuncağı mı bu? Şu anda Fenerbahçe kulübü geçen senenin şampiyonu gözüküyor. Ama Fenerbahçe kulübüne ceza verildiği zaman, Trabzonspor'un şampiyon olacağı aşikar. 18 Ağustos'ta sayın başkan yaptığı açıklamada, 'Etik kurulu raporu açıklandığı zaman biz de yönetim kurulu olarak karar vereceğiz' demişti. Etik Kurulu raporu ne diyor? Bu kulüpte böyle böyle olaylar vardır, bu kulüplerde yoktur diyor. Karar hemen 1-2 saat içerisinde verilir. Verilmiyorsa biz ne yapabiliriz? İnceletmedim ama tahkime mi gitmeliyiz? Çünkü Etik Kurulu'nun kararı bağlayıcı bir karar değil, tavsiye kararı. Ama Etik Kurulu'nun üyelerinin aralarında ne Veteriner, ne Ziraat ne de Gıda mühendisi var. Hepsi hukukçu. Böyle bir karar vermişler. Başkanın onlara tesir edip, 'Böyle bir karar verin' diyeceğini zannetmiyorum. Açıklanan rapor değişmez diye düşünüyorum" diyerek yanıtladı.

"28 YILLIK ÖZLEM RUHEN BİTTİ"

Bordo – mavili camianın uzun zamandır beklediği şampiyonluk hasretinin dindiğini de belirten Başkan Sadri Şener, "Kupanın ruhu geldi, tenekesi kaldı. Çünkü herkes öyle kabul ediyor. Yazılan çizilenlerden sonra artık bu kabul edilmeli" dedi. Şener, "Tenekesini mi bekliyorsunuz?" şeklindeki soruya da, "Tenekesi geldiğinde de burda bir sürü altıncı, gümüşçü arkadaşımız var. Kaplatırız, bir sıkıntı olmaz. Bana göre 28 yıllık özlem ruhen bitti" diye konuştu.

"BİR RAPOR AÇIKLANMIŞ, VER KARARINI"

Şener, geçen sezonki maçların oynanmamış kabul edilebileceği yönündeki söylentilerin hatırlatılması üzerine de, "Öyle şey olur mu? Benim sarf ettiğim o kadar emeği ve gücü kim ödeyecek? Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bir rapor açıklanmış. Ver kararını. Kaos olurmuş. Ne yapayım, olursa olur. O zaman deriz ki bu sene oynanan maçlar sayılmıyor. Zaten Nisan'da tatil oluyor. Şurada kalmış üç ay. O zaman yeniden başlarız. Bu da doğru değil mi?" değerlendirmesinde bulundu.

"PLAY – OFF BİZE KÖSTEK OLDU"

Play – Off sisteminin Avrupa Kupası maçlarını çok etkilediğini de vurgulayan Başkan Sadri Şener, "Yıl sonunda kim şampiyon olur bilmiyorum. Yayıncı kuruluşa destek açısından ilk defa play - off sistemi uygulanıyor. Tabi bize biraz köstek oldu. Çok kısa sürede fazla maç oynadık. Galatasaray'ı tebrik ederim. İlk yarıyı birinci bitirdi ama 15 maç oynadı. Ben 25 maç oynadım. Kişisel görüşüm. Bugün Galatasaray kulübü ile de görüştüm. Onlarla ilgili konuşmak benim haddime değil ama şimdiden gelecek sezonla ilgili planlamanın açıklanması lazım" ifadelerini kullandı.

"BAYRAM ŞEKERİ VERİR GİBİ KULÜBÜN PARASINI HARCAMAK DOĞRU OLMAZ"

Başkan Şener, yayıncı kuruluşun ekonomik anlamda sıkıntıları olduğunu ve bunun da kulüplerin transfer çalışmalarını etkileyebileceğini vurgulayarak, "Bir transfer çalışmasında en önemli kriter aldığın oyuncunun senin oyuncularından iyi olmasıdır. Sırf transfer yaptık diye sevinmek için bayram şekeri verir gibi kulübün parasını harcamak doğru olmaz. Şu anda takımın yüzde 80'i milli takım oyuncusu. Transfer için çok kısa bir aralık var ama çalışmalarımız da devam ediyor. Bu arada bilinmesi gereken bir şey daha var. Yayıncı kuruluş bir takım ekonomik sıkıntıları olduğunu açıkladı. Bu ekonomik sıkıntılar devam eder ve para ödenmezse bırakın transferi, mevcudu koruma için kulüplerin mücadele etmesi gerekecek. O zaman bu iş çok ayrı boyuta ve farklı formatlara gider" diye konuştu.

"ERDAL ATALAY'IN İSTİFA ETMESİNİ İSTEDİM"

Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki Trabzonlu yönetici Erdal Atalay'ın istifa etmesi gerektiğini de yineleyen Başkan Şener, şunları söyledi: "Erdal bizim arkadaşımız. Fenerbahçeli olduğu yönündeki iddialara katılmıyorum. Federasyon seçimlerine girmedik ve aday göstermedik. Bizden habersiz o aday gösteridi. Ben bir kaç defa istifa etmesini istedim. O da etmeyeceğini söyledi. Trabzon'un, Trabzonspor'un temsilcisi olduğunu söylemiş. Kulüpler başkanlarla temsil edilir. Başkanların dediği yorumsuz yapılır. Beğenmediğiniz zaman başkanı seçimlerde değiştirirsiniz. Yani başkana rağmen iş yapamazsınız. Yaparsanız disipline sevk edilirsiniz. Bu işin prosedürü bu. Ama biz bunu uygulamadık."

"FEDERASYONDA ÇOK ZAYIFIZ"

Türkiye Futbol Federasyonu'nda çok zayıf olduklarını da vurgulayan Başkan Sadri Şener, "Bunu inkar etmiyorum ve her zaman söylüyorum. Kurullarda bizden kişiler de olsaydı çok iyi olurdu ama olmadı. Kişisel ilişilerle federasyondan haber alabiliyorum. Üçüncü defa disiplin kurulundayım. Şu ana kadar hiç cezam yok. Şimdi ne olacak bilmiyorum dedi.

GÜNEŞ: "TRANSFER YÖNETİMİN TAKTİRİ. KENDİLERİ BULUR HER HALDE"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise transfer dönemi öncesi yönetime göndermede bulundu. Güneş, "Transfer isteyecek misiniz veya takımdan göndereceğiniz oyuncu var mı?" şeklindeki soruya, "Transferle ilgili daha önce konuştum. Yeni bir talebim olmayacak. Şu anda öyle bir talebim yok. Yönetimin taktiri. Kendileri bulur her halde" diye cevap verdi