Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Diego Ribas, sarı-lacivertli takıma kazanmaya ve şampiyonluklar yaşamaya geldiğini söyledi.
Sarı-lacivertli kulübün yeni transferi Diego, Fenerbahçe Dergisi’nin Ağustos sayısına açıklamalarda bulundu. Şampiyon bir takıma geldiğini hatırlatan Diego, "Takım içinde yıllardır oluşan çok güzel bir arkadaşlık ortamı kurulmuş. Herkes birbirine saygılı ve en önemlisi birbirine güveniyor. Ben de artık onlardan biriyim. Bu birliktelik, hedefe konsantre olma ve başarma yolunda en büyük adım. Ben de buraya kazanmaya ve şampiyonluklar yaşamaya geldim. Sahada her alanda varlığımı göstermek istiyorum" dedi.

"GOLLERİMİZ GÖSTERMEK İSTİYORUM"
Diego, sarı-lacivertli takımın üst düzey futbolculara sahip olduğu için buraya transferinin gerçekleştiğini belirterek, "Henüz sezon açılmadığı için hocamızla bireysel taktik üzerine konuşmadık ancak her maçı ayrı ayrı düşünüp bir program oluşacak. Çok kaliteli bir takıma sahibiz. Bugüne kadar topun 3. bölgede kalmasına ve ön tarafta hızlı olmaya baktım. Gollerimi göstermek istiyorum. Aynı şekilde; gole giden arkadaşlarımı yönlendirebilmek ve pas vermek istiyorum. Takım ve taraftarımızla birlikte çok önemli işlere imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Fenerbahçe’nin aslında 28. şampiyonluğunun kutlandığını dile getiren Brezilyalı futbolcu, tüm yıldızlara talip olduklarını ifade etti.
Yıldız futbolcu, teknik direktör Ersun Yanal’ın üst düzey ve saygı duyulan bir antrenör olduğunu vurgulayarak, başarının devamını istediğini ve kendilerini bu doğrultuda motive ettiğini söyledi.

"ÖĞRENMENİN SONU YOK"
Bugüne kadar çok farklı ülkelerde yaşadığına ve futbol oynadığına değinen Diego, "Öğrenmenin, tecrübe etmenin sonu yok. Her profesyonel meslekte olduğu gibi; ’Evet, ben oldum’ derseniz, o zaman ipi kesmiş olursunuz. Fiziksel kondisyonumu üst seviyede tutup, her zaman daha çabuk, daha güçlü ve daha konsantre olmaya çalışacağım. Kendimi geliştirmeye ve öğrenmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

"GENÇLERİN YANINDA OLURUM"
Diego, futbola 11 yaşında başladığını belirterek, "Dünya’nın en yetenekli futbolcusu diyebileceğiniz oyuncular da bir zamanlar gençti ve bu kadar tecrübeyi, oyun kurmayı; dakika alarak, hata yaparak, ders çıkararak öğrendiler. Küçük yaşlardan itibaren futbol oynuyorum ve takımlarda benden daha tecrübeli oyunculardan çok şey öğrendim. Fenerbahçe’deki bu vizyonu da bu açıdan çok takdir ediyorum. Öğrenmek isteyen tüm genç oyuncuların her zaman yanında olurum" ifadelerini kullandı.
(İHA)