SAMSUN (AA) - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Samsun Canik Belediyespor'un kulüp başkanı Ercan Bayrak, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası ön eleme turunda Rus ekip Chevakata Vologda ile oynayacakları rövanş maçını kazanarak bir üst tura çıkmak istediklerini söyledi.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana'da oynanan AnadoluJet BOTAŞ Cup Turnuvası'nda MBK Doğuş Hastanesi ile yaptıkları maçta rahatsızlık geçiren başantrenör Mehmet Can Öztürk'ün tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Öztürk'ün halen yoğun bakımda olduğunu belirten başkan Bayrak, "Bugün doktorlardan aldığımız bilgi, iki kez kolunu oynatmış. Halen uyutuluyor ama doktorlar kolunu oynatmasının iyileşmesi açısından sevindirici olduğunu söylediler. Biz de başantrenörümüzün bir an önce sağlığına kavuşup takımın başına dönmesini umut ediyoruz." diye konuştu.

Oyuncuların yaşananlardan çok kötü etkilendiğine işaret eden Ercan Bayrak, şunları kaydetti:

"FIBA Kadınlar Avrupa Kupası ön eleme turunda Rus ekibi Chevakata Vologda ile oynayacağımız rövanş maçı için takımımız yarın Adana'dan İstanbul aktarmalı Rusya'ya gidecek. Bir kaç gün Rusya'da hazırlıklarını yardımcı antrenörümüz Uğur Özden yönetiminde yapacak. Başantrenörümüz Mehmet Can Öztürk iyileşene kadar takımı Özden hocamıza emanet ettik. Oyuncularımız demoralize olmuş durumda ancak, onlara maç gününe kadar psikolojik destek vereceğiz. Rövanş maçını kazanarak bir üst tura çıkmak istiyoruz."