SAMSUN (AA) - Eski Samsunspor Kulübü Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili adayı Fuat Köktaş, kulübe 100 bin lira bağışta bulundu.

Köktaş, PTT 1. Lig play-off yarı finalinde perşembe günü sahasında Albimo Alanyaspor ile karşılaşacak Samsunspor'a moral vermek için Kulüp Başkanı Erkurt Tutu'yu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Tutu, Köktaş'ın maddi ve manevi olarak her zaman takımın yanında olduğunu söyledi.

Köktaş ise takımın, Samsun'un en ünlü markası ve şehrin en önemli aracı olduğunu dile getirdi.

Kendisinin Samsunspor sevdalısı olduğunu belirten Köktaş, "Samsunspor benim de başkanlık yaptığım 2003 yılından itibaren ekonomik olarak çok sıkıntılar yaşadı. Bazen paranın bile sorunları çözmediğini gördük. Parayı bir kulüp yönetir gibi yönetmek mantığı, kulüplere zarar veriyor ama parayı bir ticarethane ve işletme yönetir gibi yönetmek kulüpleri çok daha sağlam temellere oturtuyor. Son dönemde maalesef paranın da kulübü kurtarmadığını hep beraber yaşadık" dedi.

Samsunspor Yönetim Kurulu'nun kulübü uçurumdan kurtardığını ve play-off'a taşıdığını ifade eden Köktaş, "Kadromuzda gururlu ve onurlu futbolcular var. Teknik heyetle tüm zorlukları aşarak buraya kadar takımlarını getirdiler. Tabii ki ekonomi herkes için önemli. Böylesi önemli bir maç öncesinde onların da emeğini ve alın terini karşılamak lazım. Ekonomik anlamda sıkıntıda olan kulübümüzün bu yükünü taraftarlarımız, iş adamlarımız olarak karşılamak zorundayız" diye konuştu.

Köktaş, iş adamlarına çağrıda bulunarak, "Ben kendi adıma 100 bin lira katkı sağlıyorum ve kampanya başlatmak istiyorum. Futbolcularımızın böylesi önemli maça kafaları rahat çıkmaları gerekiyor. Bunun için ayrıca tüm iş adamlarımızın destek olması için girişimde bulunacağım" ifadesini kullandı.