Olcan Adın'ın transferi için Trabzonspor ile anlaşmaya varan Gaziantepspor, takasa verilmesi beklenen Sezer Badur'da sorun çıkarmasının ardından gözler Sapara'ya çevrildi.
Trabzonspor'un  sezon başında Ankaragücü'nden alınan Marek Sapara sezon sonuna kadar Gaziantepspor'a kiralık olarak verildi. 
Bu transferle Trabzonspor'da sezon sonuna kadar yabancı kontenjanından da bir futbolcu eksilirken, bu noktada yabancı bir forvet veya stoper içinde Trabzonspor'un eli güçlenmiş duruma geldi.

WEB SİTESİNDEN DUYRULDU
Bu transfer bugün gerçekleşirken, Gaziantepspor Külübü Resmi Web Sitesinden duyruldu. Gaziantepspor Külübünden yapılan açıklama şu şekilde oldu: "Kulübümüz, Trabzonspor’da forma giyen deneyimli orta saha oyuncusu Marek Sapara ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşmaya varmıştır. Marek Sapara’ya hoşgeldin diyor, kırmızı-siyahlı forma altında başarılar diliyoruz"
 
MAREK SAPARA KİMDİR?
31 Temmuz 1982 yılında doğan Slovak oyuncu Marek Sapara, futbola MFK Kosice´nin altyapısında 2000-2001 yılında başlamış ve 2002 - 2003 yılında A takıma çıkmıştır. 2003-2006 yılları arasında MFK Ruzomberok takımında forma giyen tecrübeli oyuncu 2006-2009 yıllarında Norveç´in Rosenborg BK takımda oynamıştır. 2009-2010 yılının devre arasında Ankaragücü´ne transfer olan Sapara, sezon başında ise Trabzonspor’a transfer oldu. 24 maçta Slovakya Millî Futbol Takımı forması giyen Marek Sapara bu karşılaşmalarda takımı adına 2 gol kaydetti.