Dink cinayeti tutuklu sanığı Yasin Hayal'in basası Bahattin Hayal, olaydan kısa bir süre sonraTrabzon'dan iki savcının ifadelerini değiştirmesini istediğini iddia etti. Baba Hayal, kendi isteği üzerine Dink cinayeti soruşturmasını yürüten savcıya iddialarına ilişkin ifade verdi. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen Dink davasında tutuklu sanık Yasin Hayal'in babası Bahattin Hayal, savcıya ifade vermek istediğini belirtti. Duruşma sonrasında duruşma savcısı Hikmet Usta'ya giden baba Hayal, soruşturma savcısı Muammer Akkaş'a yönlendirildi. Bahattin Hayal, Savcı Akkaş'a ifade verdi. 

Adliye çıkışında soruları cevaplayan baba Hayal, iki savcının verdiği ifadeyi değiştirmesini istediğini savundu. Oğlunun yakalandığı dönemde ifade verdiğini aktaran Hayal, "Trabzon'daki Fatih Genç adlı savcı 'bu ifade sizin başınızı belaya kor' dedi. Ben de 'efendim ben devletin savcısı olarak size geldim neden başım belaya girsin, doğruları söylüyorum' dedim. Yahya Öztürk (dönemin Trabzon TEM Şube Müdürü) hakkında bazı şeyler söylemiştim. Onun için bana 'bu ifadeler senin başını belaya kor' dedi. Ben de 'neden belaya koysun devletin savcısı olarak size geldim' dedim." diye konuştu. 

Savcının kendisine yönelik, "Ne Yahya benim babamın oğlu ne de sen babamın oğlu değilsin" dediğini ileri süren Hayal, daha sonra savcının sekreterine, "Yaz kızım, öyle diyorsa yaz." şeklinde konuştu. 

Aradan birkaç ay geçtikten sonra polisin kendisini çağırdığını anlatan Hayal, "Emniyete gittim. 'Savcı seninle konuşmak istiyor' dediler. Gitim, bu sefer de Ali Can adlı savcı. Aynı şeyler, bana dedi ki 'bu ifadeleri sen mi verdin?' Evet dedim. 'Bunlar geçerli mi?' dedi. Evet dedim. Aynı şeyleri söyledi, 'sıkıntıya kalırsın, bunları değiştir' dedi. Ben de 'değiştirmiyorum' dedim." diye konuştu. 

"Şu yönde ifade ver gibi bir şey söylendi mi?" sorusuna baba Hayal, "Hayır, ben ifademi değiştirmedim." dedi. 

'BİNBAŞI YEĞENİMLE TEBRİK GÖNDERDİ' 

Olay sonrası Mardin'de görevli bir binbaşının yeğeni aracılığıyla kendisine selam gönderdiğini öne süren Bahattin Hayal, "2007 yılında yeğenim Mardin'de asteğmen olarak askerlik yapıyordu. Askerliğini bitirdiği zaman bir binbaşı, 2007 haziran-temmuz ayları Mardin'de istihbaratta bir binbaşı. İstenirse bu adam bulunur. Diyor ki yeğenime, 'Murat oğlum Yasin'i gözlerinden öp, selamlarımı söyle.' O da Yasin'i göremeyeceğini söylüyor. Bunun üzerine 'o zaman babasına selam söyle. Memlekete millete hayırlı evlat yetiştirmiştir. Çok selam ediyorum ona, ellerinden öpüyorum. Kutluyorum kendisini. Ülkemizin böyle bir evlada ihtiyacı vardı.' diyor." iddiasında bulundu.