ABD Major League takımlarından Seattle Sounders çok ilginç bir olayla gündeme geldi. Takımın genel menajeri Adrian Hanauer'in geleceğine kombinesi olan taraflar karar verecek.
Seattle Sounders'ın Gorilla F.C isimli taraftar grubu, Adrian Hanauer'in geleceğine oylamayla karar verilmesi için tezahüratlarda bulundu. Bunun üzerine kulüp de 7 Ekim'de başlayıp 7 Aralık'ta sona erecek bir oylama başlattı. Kombinesi olan taraftarlar stadyumda veya internet üzerinden oylarını vererek Hanauer'in geleceğini belirleyecek.
Gorilla F.C taraftar grubunun kurucusu Kevin Zelko yaptığı açıklamada, "İlk başta çok da ciddi gelmiyordu bize ama şimdi bu oylamayı yapacağız. Böyle bir şeyin yapıldığını görmek harika." dedi.
Oylamaya katılmak için taraftaların ayrıca 'The Alliance' isimli kulübün resmi üye birliğine de dahil olmaları gerekiyor. Oylamanın geçerli sayılması için en az 10 bin oy verilmesi gerekiyor. Sonuçlar ise 13 Aralık'ta açıklanacak.
Hanauer ise bu oylamadan dolayı rahatsız olmadığını söyledi. Hanauer yaptığı açıklamada, "Benim görevim ligi her yıl kazanacak bir ekip oluşturmak. Bu konuda insanları ikna etmek için yapacağım,söyleyeceğim veya göstereceğim bir şey yok. Ben işimi doğru şekilde yapıyorum. Bu işin en güzel yanı direk sonuçlara bağlı olması. Ya kazanırsınız ya kaybedersiniz." şeklinde konuştu.
Sounders taraftarlı bundan önce takımın ismine, 'The Alliance' ismine, takımın bandosu olan 'Sound Wave'in ismine de kendileri karar vermişlerdi. Ayrıca taraftarlara kombine alırken ne tarzda taraflarla birlikte oturmak istedikleri de sorulmuştu.