Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ancak mahkemece serbest bırakılan ve yurtdışı ve statlara giriş yasağı getirilen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Asbaşkan Nevzat Şakar ile ilgili bugün flaş bir gelişme yaşandı.
Önce yurtdışı yasağı kaldırılan Şener ve Şakar'ın bugünde statlara giriş yasağı kaldırıldı. Her maç saatinde bulunduğu yere en yakın karakola giden ve imza atan Şakar ile Şener, artık bundan sonra stadlara girip maçı taraftarlarla birlikte izleyebilecek.
Son yasağın kalkmasının ardından Trabzonspor'un üzerindeki Futbolda şike iddiaları ile ilgili karabulutlarda kalkarken, bu durum taraftarlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Öte yandan aynı iddianame çerçevesinde statlara giriş yasağı getirilen Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın da statlara giriş yasağının kaldırıldığı öğrenildi.

BEŞİKTAŞLILARA DA SEVİNDİRİCİ HABER
Beşiktaş Futbol Takımları Genel Direktörü Tayfur Havutçu ve yönetim kurulu eski üyesi Serdal Adalı ile Protokol Müdürü Ahmet Ateş'in yurt dışına çıkış yasakları İstanbul 17. Ağır Caze Mahkemesi'nin verdiği kararla kaldırıldı.
Adalı, Havutçu ve Ateş 3 Temmuz'da başlayan futbolda şike iddiasi soruşturması kapsamında 152 gün cezaevinde tutulmuş, 12 Aralık tarihinde de tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden tahliye edilmişlerdi. Bu üç isim hakkında konulan yurt dışı çıkış yasağı bugün kaldırıldı.     
Fenerbahçe Kulübü İdare Menajeri Hasan Çetinkaya, tercümanı Samet Güzel ve Sarı Lacivertli kulübün genel müdürü Serkan Acar'ın seyirden men yasağı kaldırıldı.