Teknik Direktörü Şenol Güneş  ve başarılı oyuncumuz Didier Zokora, bugün oynayacakları Lille maçı öncesi Metropole Stadı'nda bir basın toplantısı düzenlediler.

Şu an itibariyle avantajlı konumda olduklarını ifade eden Güneş, "Gruba başlarken bugünkü durumdan daha olumsuz bir görüntü çiziliyor ve bekleniyordu. Bugün itibariyle daha olumlu ve avantajlı durumdayız. Yarınki maçı kazanan takım gruptan çıkacaktır. Yani kazanan çok büyük iş başaracaktır. Lille berabere kalırsa belki gruptan çıkamayabilir ama biz çıkabiliriz. Başlarken de, bugün de tek düşüncemiz futbol oynamaktı. Bu konuda şu ana kadar iyi bir imtihan verdiğimizi düşünüyorum. Bugünde güzel futbol oynamak için her şeyi yapacağız. Biz mutlu olmak istiyoruz. bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz. Büyük bir emek verdik. Bugünkü müsabaka seyir bakımından iyi bir maç olacak. Lille takım disipliniyle oynayan bir ekip. Seyircisi ve iyi bir hocaları var" diye konuştu.

TELAFİ EDECEĞİZ 

Güneş, "Lille ile oynanan ilk maçta istediklerinizi yapabildiniz mi?" şeklindeki soruya ise, "İlk maçta Lille birinci devre bizden daha iyi oynadı. İkinci yarı biz daha iyi oynadık. Sahamızda puan kaybetmiştik onu burada telefi etmek istiyoruz. Grubun en iyi futbol oynayan takımlarından bir tanesi ile karşılaşacağız" dedi.

ŞİKE BİZİ ETKİLEMİYOR 

Bir Fransız gazetecinin, "Türkiye'de takımımızın adının bir takım olaylara karıştığını duyduk. Bu sizin motivasyonunuzu etkiliyor mu?" şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Güneş, "Bu durum bizi hiç etkilemiyor. Çünkü başından beri işleyen duruma bakıldığında, bizim dışımızda gelişen, bizi hiç ilgilendirmeyen, bizim dahil olmadığımız bir konu. Hoca ve futbolcu kadrosu olarak bu konunun tamamen uzağındayız. Dün de yoktuk, bugün de yokuz. Biz futbol oynayarak kazanılmasının yanındayız. Onun dışında hiçbir olay bizi ilgilendirmiyor. O yüzden bugün aynı anlayışla futbol oynamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

SABIRLI OLUP KAZANACAĞIZ 

Maçta sabırlı oynamaya çalışacaklarını da ifade eden Güneş, "Oyunun başında değil sonunda mutlu olmak istiyoruz. Yarınki maça iyi başlayıp iyi bitirmek istiyoruz. Ama kötü de başlasak iyi bitirmek istiyoruz. Müsabakanın son düdüğüyle mutlu olmak istiyoruz. Lille'nin oyun karakteri belli. Hemen hemen hep aynı oynuyorlar. Her iki takımın da birbirine benzeyen tarafları var. Oyuncular aldıkları görevleri yerine getirirse sonucun hangi takımın lehine olacağı daha iyi belli olur" dedi.

 


Kapılar 19.15'de açılacak

 


Fransa'nın Lille takımıyla bugün yerel saatle 20.45'de oynayacağımız Şampiyonlar Ligi B Grubu maçı için Lille Metropole Stadı'nın kapılarının 19.15'de açılacağı belirtildi.