UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve Spor Toto Süper Lig'de istediği sonuçları alamayan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş kötü gidişe dur demenin çarelerini ararken deneyimli teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nde ortaya koydukları motivasyonu lige yansıtamadıklarını söyledi. 
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkamayarak yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek olan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'e motive olmakta zorlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş ve son olarak da Galatasaray'a evinde mağlup olan Bordo-mavili takım bir maç eksikle liderin 10 puan gerisine düştü. Yoğun maç temposu içinde hem Avrupa'da hem de ligde hasar alan Trabzonspor, kötü gidişe dur demenin çarelerini ararken, teknik patron Şenol Güneş ise evinde oynayacağı Gençlerbirliği ve
Fenerbahçe ile İstanbul'da oynayacağı maçlar öncesi kara kara düşünmeye başladı. 
Trabzonspor-Galatasaray maçında bir hava topu mücadelesi sırasında Melo'ya yumruk attığı gerekçesiyle kırmızı kart gören Zokora, Çarşamba günkü Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek. Fildişi Sahilli futbolcu 2 maç ceza alırsa Pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçında da oynayamayacak. Sarı kart cezalısı Burak ise Gençlerbirliği maçında oynayamayacak. 
Yoğun maç temposu içinde fizik ve kafa olarak yorgun olan Bordo-mavililerde teknik direktör Şenol Güneş, takım içinde revizyona denemelerinde ise istediği sonuçları alamadı. Mevcut kadroda yer alan oyuncular dışında bir kaç ismi kullanan Güneş, diğer oyuncuların durumlarını ise yoğun maç trafiği nedeniyle görme fırsatı bulamadı. 3 günde bir maç oynamanın sıkıntısını yanı sıra üst üste alına olumsuz sonuçlarda bugünkü durumda etkili oldu. 
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi'ne motive oldukları kadar Spor Toto Süper Lig'e motive olamadıklarını söyledi. Ellerindeki oyuncu kadrosuyla en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Güneş, "Biz kendi elimizdeki oyuncularla yarışta olmanın peşindeyiz. Ligdeki kayıpları Şampiyonlar Ligi'ne bağlıyorum. Buradaki motivasyonu lig maçlarına ve büyük maçlara yansıtamadık. Fiziksek ve zihinsel yorgunluğumuz oldu. İyi oyunculara sahibiz. Ligde verimsiz performans gösteriyoruz. Bunun
nedenini de belli. En fazla maç yapan takım biziz. Nefes alma şansımız yok. Antrenman yapıp oyuncuların durumunu görme şansımız bile yok" dedi. 
Güneş, sahaya çıkan oyuncuların yeterli olduğunu düşündüklerini belirterek, "Diğerleri için yapılacak yorumlar spekülasyona neden olur. Oynamayanlar kötü demek yanlış. Şunu deneyelim diyebilecek durumda değiliz" ifadelerini kullandı.