Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü David Blatt, “Eğer böyle bir takıma karşı standart bir oyun oynarsanız kazanma şansınız olmaz. Mücadele ederseniz böyle bir galibiyet alabilirsiniz” dedi
Turkish Airlines Euroleague’in 7. haftasında Darüşşafaka Doğuş evinde son şampiyon CSKA Moskova’yı 91-83’lük skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın başantrenörleri karşılaşmayı değerlendirdi.
CSKA Moskova’ya karşı farklı bir stil kullandıklarını ve bunun galibiyette çok işe yaradığını söyleyen Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü David Blatt, “Büyük bir takıma karşı oynadık. Çok çabaladık bu maç için. Bizim için çok büyük önem taşıyor bu galibiyet. Fakat bu sadece bir galibiyet. Maça farklı bir beşle başladık. Eğer böyle bir takıma karşı standart bir oyun oynarsanız kazanma şansınız olmaz. İlk çeyrekte farklı bir stil kullandık ve o çeyrekte elde ettiğimiz fark çok işe yaradı. Türk takımları için Euroleague takvimi daha zor. Çünkü Türkiye liginde çok zorlu maçlarımız var. Çok sert oynayıp mücadele ederseniz böyle bir galibiyet alabilirsiniz. Ben tüm Türk takımlarının kazanmasını istiyorum çünkü bu içinde bulunduğumuz durum için önemli bir şey” ifadelerini kullandı.
Wilbekin’in performansı hakkında da konuşan Blatt, “Saha içi ve saha dışında çok önemli bir karaktere sahip bir oyuncu. Ama bizi takımımızda saha da olan herkes az ya da çok takıma katkıda bulunur” şeklinde konuştu.

İTUDİS: “BU KADAR KÖTÜ MÜCADELE ETTİĞİMİZİ HATIRLAMIYORUM
CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itudis ise maça çok kötü başladıklarını söyleyerek, “Galibiyeti hak ettiler. Bu kadar zamandır takımın başındayım ama bu kadar kötü mücadele ettiğimizi hatırlamıyorum. İlk çeyreğin tersine diğer üç çeyrekte daha iyiydik. Çok top kaybı yaptık. Maçın sonuna doğru beraberliğe de yaklaştık. Fakat maça bu kadar kötü başlayınca kazanmak zor oluyor. Darüşşafaka Doğuş’u tebrik ederim” dedi.
(İHA)