Sezonun ilk yarısında özellikle takımdaki yabancı oyuncu sayısının çokluğu nedeniyle rotasyon yapmakta zorlanan Trabzonspor’da, yerli transferine ağırlık verilmesi kararlaştırılmıştı. Ara transferde ilk olarak Olcan Adın’ı renklerine bağlayan Bordo-Mavililer, teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda stoper takviyesi için girişimlerini hızlandırdı. Bu doğrultuda Galatasaray’dan Servet Çetin’in gündeme alındığı ve Sarı-Kırmızılı kulübün ikna edildiği öğrenildi. Cim Bom’dan senede 1.4 milyon Euro alan milli futbolcunun da, formasını 20 yaşındaki Semih Kaya’ya kaptırdığı için huzursuz olduğu ve taraflar arasında gerçekleşen ilk görüşmenin olumlu geçtiği belirlendi.

Alternatifleri hazır
Servet transferinin olumlu sonuçlanmaması halinde Samsunsporlu Kemal Tokak’ın da hazırda bulundurulduğu ve tamamen Güneş’in onay verdiği isimlerin üzerinde durulacağı dile getirildi. Savunmaya kesinlikle yabancı takviyesi yapılmayacağı da gelen haberler arasında.

Mantıklı iş
Şenol Güneş’in stopere ihtiyaç duyduğu, malum durum dikkate alındığında da ‘yerli’ istediğini bilmeyen yok. Egemen’in gidişinin bu kadar derin hasar vereceği bilinse ne pahasına olursa olsun satılmazdı. Ancak yeni bir Egemen yaratmanın, onu geri almanın imkanı yok.

İmkanı olan şeyler belli... Yerli stoper krizinin yüksek olduğu ligimizde kimse kendi as oyuncusunu sıradışı bir durum olmadan rakibine vermez. Ancak Servet ismi Trabzonspor’un bulabileceği en iyi seçeneklerden biridir. Hem formasını kaptırdığı Galatasaray’da kulübe ona dar gelir hem de Bordo-Mavili takımdaki atmosfer onu kendine getirir. İlk maçlarında ‘tam isabet’ dediğimiz Glowacki’nin de geçirdiği sakatlık ve ameliyat sonrası toparlanamadığı da bir gerçek. Ayrıca savunmada 4 yabancıyla oynamak da lüks. Uygun ekonomik şartlar yakalanabiliyorsa Servet Trabzonspor’da katkı sağlayabilecek bir transfer olacaktır.