"Şike İddianamesi" ile birlikte mahkemeye gönderilen soruşturma dosyasında, Fenerbahçe’nin şike faaliyetleri kapsamında dağıttığı öne sürülen paraların görüntüleri de yer aldı.

"Menajer" denilen aracılar vasıtasıyla şike ve teşvik pirimi için ayrılan paraların dağıtımının yapıldığı belirlenirken, polis telefon dinlemelerine takılan para alışverişlerini adım adım görüntülemeyi başardı.

Polisin fiziki tikibine takılan para transferlerinde, menajerlerin Fenerbahçe Yöneticileri Şekip Mosturoğlu, Tamer Yekovan ve Sami Dinç’ten aldıkları paraları, futbolculara veya kulüp yöneticilerine götürmeleri yer alıyor.

Şike parası kimi zaman beyaz bir zarfın içine, kimi zaman bir spor çantada kimi zaman ise bir poşetin içerisinde transfer ediliyor.

Para bagajda

Polisin yaptığı takip çalışmalarının en çarpıcılarından birinde, şike için dağıtılması için aracıya verilen paraların bir otomobilin bagajında görüntülenmesi oldu.

15 Mayıs 2011 tarihinde Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan ve ve Fenerbahçe’nin Ankaragücü’nü 6-0 mağlup ettiği maç öncesi, FB Yöneticisi İlhan Ekşioğlu ve FB Menejeri Cemil Turhan aracılığıyla, eski masör Mehmet Yenice ile irtibata geçiliyor.

Ankara’da bulunan Yenice, Ankaragücü takımı oyuncularına dağıtılan 400 bin dolar paradan geri kalan 100 bin dolar parayı İstanbul’a getiriyor. Ancak Yenice’nin aracı polis tarafından İstanbul girişinde durduruluyor.

Yapılan aramada aracın bagajında 100 bin dolar polis tarafından görüntüleniyor.

Paranın kime verileceği polis tarafından sorulduğunda Yenice 'Poşetin içerisinde 100.000 dolar var. Cemil Turhan ile Ataşehir’de ev alacağım. Fenerbahçe Dereağzı Tesislerine Cemil Turhan’ın yanına gidiyorum’ cevabını veriyor.'

Bunun üzerine olaydan haberdar olan polis Yenice’yi bırakıyor.