Şike operasyonuyla sarsılan Türk futbolu, zorlu bir dönemece girdi. Aydınlar, önce 18 kulübün başkanlarını, ardından da Bank Asya 1.Lig kulüp başkanlarını toplantıya çağırdı.Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve F.Bahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir'i kabul etti. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, 15 Ocak Pazar günü çok önemli bir basın toplantısı düzenleyecek.

Şike operasyonu ve art arda yaşanan gelişmelerle sarsılan Türk futbolunda baş döndüren bir trafik yaşandı.
- Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 18 kulübün başkanlarını Ankara'da toplantıya çağırdı.
- Mehmet Ali Aydınlar, ardından Bank Asya 1.Lig kulüp başkanlarını İstanbul'da toplantıya çağırdı.
- Fenerbahçe Kulübü, pazar günü çok önemli bir basın toplantısı düzenleyecek.

Bu gelişmelere ek olarak dün sürpriz iki toplantı daha yapıldı.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile görüştü.
- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, F.Bahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir'i kabul etti.

Olan bir ya da iki kulübe değil Türk futboluna olacak

Peki neler oldu da bir anda görüşme trafiği bu kadar hızlandı.
1- Şike konusunda uzun zamandan bu yana UEFA ile temaslar sürdürülüyor. Ve artık bu temaslarda sona gelinmek üzere.
2- Ancak, UEFA kanadından gelen sinyaller çok da olumlu değil. Bu durumda olan, bir ya da iki kulübe değil, Türk futbolunun tamamına olacak.
3- Bu olumsuz havayı tersine çevirmek için birtakım adımların atılması gerekiyor. O adımlar için de karşılıklı diyalog ve hareket şart.
Şimdi isterseniz toplantılara ve yaşananlara bakalım.

Genel kurul öncesi kulüplerin görüşleri alınacak

Bilindiği gibi Futbol Federasyonu, şike konusunda karar almak üzere 26 Ocak'ta olağanüstü genel kurul kararı aldı. Genel kurul kararından hemen sonra da Kulüpler Birliği bir toplantı yaptı ve Aydınlar yönetiminin şike konusunda bir an önce karar almasını istedi.

Açıkçası şike kararında topu fedarasyonun kucağına bıraktı. Kulüpler Birliği'nin bu hamlesine bir karşı hamle de Başkan Mehmet Ali Aydınlar'dan geldi. Aydınlar, Süper Lig'de yer alan kulüp başkanlarına bir davet gönderdi.
- Genel Kurul öncesi cuma günü saat 18.00'de Ankara Marriot Otel'de futbolumuzdaki son gelişmelerin konuşulacağı toplantıya katılmanızı rica ederim...
Aydınlar bu davet konusunda Hürriyet'e, “Genel kurul öncesi başkanların düşüncelerini alacağız. Elbette ben de kendi düşüncelerimi onlara ifade edeceğim” dedi.
Bu toplantı aslında Genel Kurul öncesi nasıl bir tavır sergileneceğinin de belirleneceği bir toplantı olacak. Aydınlar, muhtemelen UEFA ile yaptığı temaslardan söz edecek. Belki de yaklaşan tehlikeden söz edecek. Ve kulüplerden buna göre tavır almalarını isteyecek.Aydınlar, Süper Lig kulüp başkanlarının ardından Bank Asya 1.Lig temsilcileriyle de İstanbul'da bir toplantı yapacak.

Pazar günkü toplantıda neyi açıklayacaklar?

F.Bahçe yöneticileri geçtiğimiz günlerde UEFA yetkilileriyle bir görüşme yaptı. Bu görüşmeden sonra sarı lacivertli kulüp pazar günü bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.
- Pazar... Neden hafta içi değil de pazar günü?
Bunun yanıtını bir yönetici şu sözlerle verdi:
- O toplantıda tüm yöneticilerin hazır bulunmasını istedik. Pazar iş günü değil, dolayısıyla herkes için o gün uygundu.
Bu ifadenin anlamı açık:
- Tüm yöneticiler orada olmalı ki, açıklayacaklarımızın ağırlığı artsın.
Peki ne açıklayacak Fenerbahçe yöneticileri. Bu konuda ortaya atılan bir iddia var:
- UEFA'dan olumsuz sinyaller üzerine F.Bahçe yeni bir yola girecek. Bunun ilk adımını da CAS'taki davayı geri çekerek atacak.
F.Bahçeli yöneticiler bu iddiayı kesinlikle reddediyor. Duyumlarımız, toplantının 58. maddeyle ilgili olduğu yönünde. Pazar gününe kadar temaslarını sıklaştırıp 58. maddeyle ilgili tavırlarını belirleyecekler.

Trabzonspor istiyor, TFF “Süreci bekleyin” diyor

Canalioğlu: Kupayı hemen Trabzon'a verin
TFF:  Soruşturma bitmeden mümkün değil

Trabzonspor ile F.Bahçe'yi karşı karşıya getiren 2010-2011 sezonunun şampiyonluk kupası için bordo mavililerin ısrarı sürüyor.  CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu,  “TFF'nin daha fazla geciktirmeden şampiyonluk kupasını Trabzon kentine vermesi gerekmektedir” dedi. TFF ise şu yanıtı verdi: “Federasyonun 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren yaşanan olayları ve tüm süreci yakından takip ettiğini belirtmek isteriz. Kamuoyunda şike soruşturması olarak adlandırılan dosya kapsamında TFF'ye çok sayıda belge sunulmuştur. TFF'nin yetkili kurulları bu belgeler üzerindeki incelemelerini ve gerekli disiplin soruşturmasını devam ettirmektedir. Söz konusu disiplin soruşturması tamamlanıp TFF'nin yetkili organlarınca karar verilmeden bu hususta herhangi bir tasarrufta bulunulamaz.”

TFF'ye müdahale edemeyiz

Özdemir ve Şener'i kabul eden Bakan Kılıç, “Şike konusundaki kararı TFF verecektir. Bizim müdahalemiz söz konusu değildir” dedi.İstanbul bu gelişmeler yaşanırken, Ankara'da da hızlı bir trafik vardı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'i ağırladı. Kılıç toplantıda uzun bir açıklama yaptı ve özetle şunları söyledi:

1- Trabzonspor'un Akyazı projesini hızla tamamlayacağız. Şimdiden bu proje hayırlı uğurlu olsun diyorum.
2- Futboldaki kaosu çözmek için bizlere düşen gerekirse bir adım geri atmak, aklıselimi öne çıkarmak.
3- Türk futbolunu ayakta tutmaya ve üzerindeki gölgeleri ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz.
4- İnce ayar veya bu yönde bir çalışma içinde asla değiliz. Siyaset kupanın sahibi konusunda söz söylemez.
5- Futbol tarihimiz F.Bahçe ve Trabzon taraftar ve camialarını gelecekte takdir edecektir.
6- Şike konusunda kararı Futbol Federasyonu verecektir. Bizim müdahalemiz söz konusu değildir.

Fenerbahçe ve Trabzonspor camialarına teşekkür ediyorum

Bakan Suat Kılıç, Sadri Şener'i uğurladıktan sonra diğer misafirini, F.Bahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'i kabul etti. Kılıç, Özdemir'in ziyaretinin bir nezaket ziyareti olduğunun altını çizdi. Ve toplantının sona ermesinden hemen sonra şu açıklamayı yaptı:“Türk futbolu zor bir dönemdengeçiyor. Buna rağmen kulüp başkanları, medeni bir şekilde sorunlarını konuşabilmekte ve tartışıbilmektedir. Her şeye rağmen camiaların sağduyu ve aklıselim çağrılarını dikkate aldıklarını görüyoruz. Ben bu noktada en çok F.Bahçe ve Trabzonspor camialarına teşekkür ediyorum.”