Trabzonspor eski başkanlarından Nuri Albayrat 61saat.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Albayrak, Şener’in görev süresi doyuncaya kadar görevinin başında olması gerektiğini belirterek, “Şener’in istifasını istemek. Genel kurul talep etmek çok da doğru değil. Zaten Trabzonspor üzerine oyunlar var” dedi.

TFF YANLIŞ OLUŞTU
TFF’nin oluşumunda Trabzonspor’un zaten yalnız kaldığına da dikkat çeken Albayrak, “Bizim dönemimizde TFF seçimlerine Trabzon ve Trabzonspor damga vurdu. Haluk Ulusoy’un seçilmesinde etkin rol oynandı. Sonrasında Sivasspor maçı ve akabinde aldığımız cezalar ile camiamızın mağdur olması ile  aynı Federasyonu gönderen yine Trabzon ve Trabzonspor oldu. Spor Bakanının Trabzonlu olmasına rağmen Trabzonspor’un Federasyon seçimlerinde ve kurullara isim vermede etkin olamaması düşündürücü” dedi.

HAKEMLERİ BİLİYORUZ
Trabzonspor’un Avrupa’da yoluna devam ettiğini hatırlatan Albayrak, “Bu takımın ligde nasıl geride bırakıldığı malum. Yaşananlar sadece masum hakem hataları değil. Topyekün bir hareket. Hakem atamalarını yapan Metin Tokat’ın geçmişini biliyoruz, Trabzonspor’a yaptıklarını da. Cüneyt Çakır, babadan hakem. Aynı kulvarda yürüyor. Trabzonspor’a karşı sanki bir karşı duruş var. Sadece sporcusunun ve yöneticisinin değil, aynı zamanda camianın heyecanını kırmak için bir hareket seziyorum” diye konuştu.

KONGRE VAKTİ DEĞİL
Bazı kesimlerce kongre yapılması görüşlerinin ortaya atılmasını da değerlendiren Albayrak, “Başkan ve yönetim kurulunun çalışma azmi, isteği ve o dinamizmi varsa kongre yeni kaosları beraberinde getirir. Türk futbolunun belirsizliği ve bu karmaşa ortamında yeni oluşacak yönetim kurulu başarılı olup olmayacaklarını bilemem ama kamuoyunda ki belirsizlikten dolayı sıkıntı yaşar ve bu sıkıntı da Trabzonspor’da kaos yaratır. Kamuoyunu bu yönde farklı yönlere sürüklemek hiçbir fayda sağlamaz” şeklinde konuştu.

CÜNEYT ÇAKIR HAKEM DEĞİL
Albayrak Cüneyt Çakır’ın hakem olmadığını Dünya Kupasında maç yönetecek oluşunun onun Türkiye liglerinde çok iyi bir hakem olduğunu göstermeyeceğini belirterek “ Cüneyt, Avrupa maçlarındaki yönetiminin binde birini Türkiye’de yönetemedi. Türkiye sınırları içinde cesaretle değil.Hakem değil işte. Aziz Yıldırım’ın emri ile dükük çalan biri. Bakın Cüneyt’in Fenerbahçe maçlarına, Fenerbahçe aleyhine bir düdüğü var mı..? Korumuş kollamış..”

BENİM TRABZONSPOR HİZMETİM DEVAM EDİYOR
Trabzonspor’a olan hizmetinin başkan ya da düz üye ya da bir Trabzonspor sevdalısı olarak her zaman devam edeceğini belirten Albayrak “İşte Akyazı projesi ile Trabzonspor’a olan hizmetimiz devam ediyor. İnşallah o projeyi bitirir ve ardından da Trabzonspor’a gerekli hizmet borcumuzu ödemiş oluruz” dedi..