Beşiktaş’ın yeni transferi Gökhan İnler, Beşiktaş taraftarı önünde oynamanın gurur verici olacağını söyleyerek, sahada her şeyini vereceğini söyledi.
Beşiktaş’ın İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City’den transfer ettiği Türk asıllı İsviçreli oyuncu Gökhan İnler, BJK TV’de açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’a transfer olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren İnler, Beşiktaş’ın ve diğer kulüplerin kendisini senelerdir istediğini belirterek, "Ben küçüklüğümde hep Beşiktaş’ı tutardım. Bu transfer döneminde çok istedim gelmeyi. Onun için öncelikle Başkanıma, teknik direktörüme ve Ömer hocaya çok teşekkür ederim. Benim gelmem için uğraştılar. Çok mutluyum, buradayım. Ben zorladım, ben istedim birazda. Ben Beşiktaşlıyım" dedi.

"Beşiktaşlı büyüdüm ve sonunda buradayım"
Rahmetli babasının Fenerbahçeli olduğunu ancak kendisinin Beşiktaş’ı tuttuğunu söyleyen 32 yaşındaki deneyimli oyuncu, "Siyah-beyaz hep kanımdaydı. Onları her zaman izledim, beğendiğim takımdı. Bu takımı ben hep takip ettim, Beşiktaşlı büyüdüm ve sonunda buradayım. Benim için çok önemli bir şey" diye konuştu.

"Geçen yıl çok pozitif geçti"
Geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Lig’de şampiyonluk yaşayan deneyimli oyuncu, "Leicester City’e geldiğimde küçük bir kulüptü. Sağlam bir kulüp olduğunu biliyordum. Geldiğimde bir kadro gördüm. Kalite olarak öteki takımlara karşı yüksek değildi. Herkes herkes için mücadele etti. Takım olduk. Çok pozitif geçti maçlar. Coşku çok büyüktü şampiyon olduğumuzda" şeklinde konuştu.

"Hissettim Napoli olacağını"
Uzun süre formasını giydiği İtalya ekibi Napoli ile Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta olmanın süper olduğunu söyleyen Gökhan İnler, "İçimde hissettim Napoli olacağını. Süper grup, güçlü takımlar var. Şampiyonlar Ligi’nde her şey olabilir. Her maç çok önemli. Başlangıcı iyi yaparsan iyi gidersin, başlangıç çok önemli" açıklamasında bulundu.

"Çok önemli maçlar başlıyor"
"Transferler her zaman önemlidir" diyen İnler, Beşiktaş’ın transferleri hakkında da konuşarak, "Beşiktaş iyi bir transfer dönemi geçirdi. Hepimiz geç geldik ama önemli olan burada olmak. Bizim için de önemli takıma çabuk girmek. Çok önemli maçlar başlıyor. Sık sık maçımız var. Her oyuncu lazım, sadece 11 oyuncu değil" ifadelerini kullandı.

"Türkiye’nin kalitesini göstermesi lazım"
Bu sezon 80 numaralı formayı giyecek olan İnler, "Türkiye çok iyi olmaya başladı. Yabancılar artık çok gelebiliyor. Bence Türkiye kendisini saklamaması lazım, kaliteleri göstermesi lazım. Ben de seçtim bu yolu, o yüzden çok mutluyum" dedi.

"Beşiktaş tarafı önünde oynamak gurur verici"
Beşiktaş taraftarı önünde oynamanın gurur verici olacağını belirten İnler, "Ben her şeyimi kalbimi sahada vereceğim. En önemlisi takıma sahada yüzde yüz vermek. Bu benim için çok önemli" şeklinde konuştu.

"Böyle büyük bir hocayla çalışmaktan dolayı çok mutluyum"
Teknik Direktör Şenol Güneş hakkında da açıklamalarda bulunan Gökhan İnler, "Hocamla bugün ilk defa görüştüm. Çok iyi birisi. Çok iyi kalpli. Beni gösterdi takımın önünde. Benle pozitif konuştu. Kariyerimi anlattım ona biraz, Beşiktaş’ı nasıl daha iyi yaparız onu konuştuk. Ben çok mutluyum, böyle bir büyük hocayla çalışmaktan" açıklamasında bulundu.
(İHA)