Rio'da düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyatları'nda güreş branşında, erkekler serbest stil 74 kiloda Türkiye'yi temsil eden Soner Demirtaş, bronz madalyayı kazanıp göğsümüzü kabarttı. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan müsabakalarda, güreşçimiz Soner Demirtaş, Kazak rakibi Galymzhan Usserbayev'i 3-0 yenerek bronz madalyaya ulaştı ve Türkiye'ye organizasyondaki 5'inci madalyayı getirdi.

MOĞOL VE HAİTİLİ'Yİ GEÇTİ
İlk turu maç yapmadan geçen Soner Demirtaş, ikinci turda karşılaştığı Moğolistan'dan Unurbat Purevjav'ı 3-1 mağlup etmesine rağmen çeyrek finalde İranlı Hassan Aliazam Yazdanicharati'ye 3-0 yenilmişti. Soner Demirtaş, İranlı rakibinin finale kalmasıyla repesaj turunda karşılaştığı Haitili Asnage Castelly'yi 4-0 mağlup ederek bronz madalya maçına çıkmaya hak kazanmıştı. Milli sporcu, daha önce Avrupa şampiyonalarında bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya almıştı. 57 kiloda Süleyman Atlı ise 2. turda elendi.

NUR FiNALi KAÇI RDI
Tekvandodaki madalya umudumuz Nur Tatar finali kaçırdı. 2012 Londra'da gümüş madalya kazanan 67 kilo sporcumuz, Türk asıllı Alman Rabia Güleç'i yenerek yarı finale yükseldi. Final için Fransız Haby Niare ile tatamiye çıkan Nur Tatar, puansız biten maçta altın puan raundunun son saniyelerinde rakibine 4-0 yenildi.
.