SAMSUN (AA) - Samsun'da yaşayan 19 yaşındaki down sendromlu Ali Topaloğlu, sosyalleşmesi için yönlendirildiği sporda başarıdan başarıya koşuyor. Canik Belediyespor sporcusu Ali Topaloğlu, İtalya'da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Spor Oyunları'nda da iki altın, bir bronz madalya kazandı.

Babasının, sosyalleşmesi amacıyla üç yıl önce spora yönlendirdiği Ali, Floransa'da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Spor Oyunları'nda gülle atma ve 100 metre koşuda altın, disk atmada bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye'ye 2 altın ve 1 bronz madalya kazandıran Ali Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinde büyük emeği bulunan antrenörlerine teşekkür etti.

Bundan sonra da çok çalışarak antrenörlerini mahcup etmeyeceğini dile getiren Ali, madalyalarını tüm Türkiye armağan etti.

Ali Topaloğlu'nun antrenörü Musa Davulcu ise genç sporcuyla yaklaşık üç yıl önce tanıştıklarını, bu sürede birçok başarıya imza attıklarını söyledi.

Şampiyonaya iyi hazırlandıklarını dile getiren Davulcu, şunları kaydetti:

"Ciddi rakiplerin bulunduğu müsabakada iyi dereceler elde ettik. 2 altın, 1 bronz madalya kazanarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin ve iki kez İstiklal Marşımızı okutmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Ülke olarak zor süreçlerden geçtiğimiz şu dönemlerde bu başarılarımızı şehit olan sivil, asker, polis ve tüm Türk halkına armağan ediyoruz. Bizlere maddi manevi her zaman destek veren Canik Belediye Başkanımız Osman Genç'e sonsuz teşekkürler ediyoruz."