Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), oynanan tek maçta San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder'ı, Tony Parker'ın son saniye basketiyle 86-84 yendi.

Sandy kasırgası nedeniyle 26 Kasım'a ertelenen Brooklyn Nets-New York Knicks maçından dolayı NBA'de tek maç oynandı.

Geçen sene Batı Finali'nde karşı karşıya gelen San Antonio Spurs ile Oklahoma City Thunder, Spurs'un evinde karşılaştı. Spurs, son 6 saniyesine eşitlikle girilen maçı, Fransız oyun kurucusu, Tony Parker'ın son saniye basketiyle 86-84 kazandı.

Spurs'e galibiyeti getiren Tony Parker, 14 sayı ve 11 asistle "double double" yaparken, Tim Duncan ise 20 sayı, 8 ribaund ve 3 blokla oynadı. 5 oyuncunun çift haneli skor ürettiği Spurs'de kenardan gelen Stephen Jackson, 11 sayı ve 6 ribaundla önemli katkı yaptı.

Thunder cephesindeyse 23 sayı kaydederek maçın en skorer ismi olmasının yanı sıra 14 ribaund ve 5 asist yapan Kevin Durant'ın performansı galibiyet için yeterli olmadı.

NBA'de, 3 Kasım'da 12 maç oynanacak. NBA'de Türkiye'yi temsil eden Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, Ersan İlyasova'nın takımı Miwaukee Bucks, Ömer Aşık'ın takımı Houston Rockets ve Enes Kanter'in takımı Utah Jazz sahaya çıkacak.