Trabzon’da çekimleri gerçekleştirilen “Sümela’nın şifresi Temel”  isimli film izlenme rekoru kırarken, oğlu filimde izinsiz oynatılan bir baba tarafından şikayet edildi.
Günebakış Gazetesinden Bahadır Öktem’in haberine göre; Trabzon’da yapılan çekimleri izlemek isteyen ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki Güven Usta, babasında izin alarak sete gitti. Sette yapımcılar tarafından bir sahnede oynatılmak istenen çocuk, iddialara göre ailesinden izin alınmayarak bir sahnede oynatıldı. Filmde camii hocası rolünü oynayan ünlü oyuncu Salih Kalyon’ un da bulunduğu sahnede, hoca rolündeki Kalyon top oynayan çocuklara ana avrat küfür ediyor. Küfür edilen çocukların arasında olan Güven Usta’ da filmde hocaya, “Küfür etme hocam, niye sövüyorsun” diyor. Hoca çocuğun söylemi sonrasında tekrar ağza alınmayacak ağır küfürler etmeye devam ediyor. Seyretmeye gittiği film çekiminde ailesinden izinsiz oynatılan çocuğun ailesi çekimler bitip filmli sinemada izleyince adeta şok oldu. Filmde çocuklarına küfürler yağdırılan Usta ailesi, filmi izleyen akraba, komşu ve arkadaşları tarafından dalga konusu olunca soluğu savcılıkta aldı.

HABERİM OLMADAN OYNATMIŞLAR
Oğlunun kendisinden izin alınmadan filmde oynatıldığını ve kendisine küfürler edildiğini belirten baba Ömer Usta,” ben ameliyatlı evde yatıyordum. Oğlum film çekimlerini izlemek için sete gitmek istediğini söyledi. Bende gitmesine izin verdim. Eve geldiğinde bana küçük bir rol aldığını, sadece top oynarken kendilerini çektiklerini söyledi. Sonra film gösterime girdi. Biz de filmi izlemek için sinemaya gittik. Gittiğimde adeta şok oldum. Oğluma filmde hoca karakterini canlandıran Salih Kalyon ana avrat küfür ediyor. İzleyince şok oldum, kan beynime sıçradı. Oğluma kızdım nasıl buna müsaade edersin diye. Benden izin almadan oğlumu filmde oynattılar. Birde küfür ettiler, bunu asla kabul edemem. Beni tanıyan herkes ya dalga geçiyor, yada sana yakıştı mı, nasıl buna müsaade ettin diye beni ayıplıyor. Sokağa çıkacak yüzüm kalmadı. Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundum. Firmadan ve yapımcılardan şikayetçiyim” dedi.