Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Skenderbeu rakiplerin kendisine bakış açısına bağlı olarak sürpriz çıkışlar yapıyor. Böyle bir sürprize izin vermek istemiyoruz” dedi.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. maçında yarın Beşiktaş, Arnavutluk ekibi Skenderbeu’yu konuk edecek. Karşılaşma öncesi basın toplantısı düzenleyen Şenol Güneş, bu müsabakayla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

“GRUPTAN ÇIKMAYI GARANTİLERİZ”
Deneyimli çalıştırıcı, Skenderbeu’nun ilk bakıldığında gruptaki diğer takımlardan geride gibi göründüğünü ifade ederek, "Ama bıraktığı izler etkili oldu. Moskova’nın sahasında kafa kafaya götürdüğü maçta son dakikada gol yedi. Lizbon’da da maçı iyi taşıdı, yani ilginç bir takım. Kontra atak futbolu oynuyorlar ve iyi de defans kurgusuna sahipler. Yarın bizi zor bir maç bekliyor. Son müsabakada Lisbon’u yendiler. Rakiplerin kendisine bakış açısına bağlı olarak sürpriz çıkışlar yapıyorlar. Böyle bir sürprize izin vermek istemiyoruz. Eğer Lisbon maçında Moskova kaybetmezse gruptan çıkmayı garantileriz. Bizim kazanmamız gerekiyor. Diğer takımlara bakmadan oynayacağımız oyunla işimizi halledeceğiz. Oyun formatı olarak ofansif, defans anlayışı en iyi şekilde sahada uygulamaya çalışacağız. Bu hafta da 3 maç oynayacağımız için zorlanacak olsak da biz bunları aşacak bir takımız. Yarın heyecanı, coşkusu fazla olan güzel bir maç oynamak istiyoruz. Umarım taraftarımız da gelir. Orada sıkıntı olur diye düşünüyorum ama umarım yanılırım. Gelirlerse biz de onlara güzel futbol izletiriz” diye konuştu".

“3 GÜNDER BİR MAÇ YAPACAĞIZ”
Ligde lider olduklarının ve iyi futbol oynadıklarının hatırlatılması üzerine Şenol Güneş, Beşiktaş’ın ligin iyi takımlarından olduğunu dile getirerek, “Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir, Kasımpaşa ve Akhisar bunlar da iyi futbol oynayan takımlar. Bir maç kaybettiğinizde yeriniz değişebiliyor. Her geçen gün daha iyi olmamız gerek diye düşünüyoruz. Bu zamana kadar savunmada fazla değişiklik yapmadım. Defans kurgusunda 3 oyuncu yeni geldi ve bunun oturması gerekiyordu. Oyuncular birbirine benzer oyuncular. Beklenti 3 puan olunca defansif değişiklik yapmak yerine önde hamleler yaptık. Bazı oyuncuların da zaman zaman değişikliğe ihtiyacı var. Onları değerlendiririz. Artık kupa maçlarıyla beraber sürekli 3 günde bir maç yapacağız. Sonra da devreye gireceğiz. Umarım devreye girmeden puanlar alır ve maç kaybetmeden yolumuza devam ederiz. İdeal 11’de de değişik yapacak olan oyunculardır. Takıma geç girip devam edecek oyuncular da olabilir. Biz devre arasında nasıl bir kadro ile devam edeceğimizi söylediğimizde her şeyi göreceğiz” açıklamasını yaptı.

“VELİ’Yİ GÜN GÜN TAKİP ETMEMİZ GEREKİYOR”
Veli’nin son durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Güneş, şöyle konuştu:
“Veli rahat değil. Onun bu tip maçlarda kadroya girmesi zor. Tedirgindi. Uzun süre ayrı kaldı. Tekrar o psikolojiye düşmesini istemiyoruz. Hırsı ve özveriyle oynayan bir oyuncu. Geriye dönmeden ileri gitmek istiyoruz. Basit sebeplerden oyuncumu kaybetmek istemiyorum. Kendini iyi hissetmeyen oyuncuyu, özverili bir oyuncuyu oynatmayı istemem. Tolgay da ikinci yarı ancak başlar. Daha katılmadı zaten aramıza. Veli’yi gün gün takip etmemiz gerekiyor. Kadro sayısı olarak da toplamda 23 oyuncumuz vardı. Şans bulmayanlar, az bulanlar... Pedro, Mustafa, Motta gibi... Ben oyuncularımın katkılarından memnunum. Oyuncu sadece sahada oynadığı zaman takıma katkı yapmıyor. Hem göreve hazır hem de görev alamayınca takıma desteğini sürdürmeli.”
Mustafa Denizli’nin Galatasaray’a teknik direktör olmasıyla alakalı düşüncelerinin sorulması üzerine Şenol Güneş, “Türk futbolu ile ilgili, rakiplerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Bizim önümüzde bir maç var. Yarınki maçı düşünüyoruz. Alınacak 3 puan hem ülke puanına hem de camiamıza gruptan çıkma şansı sağlayacak” cevabını verdi.

“BAHANE ÜRETMEMEK GEREKİYOR”
“Hiçbir sebep kötü oyunumuza mazeret olmamalı” diyerek sözlerine devam eden deneyimli çalıştırıcı, “Bu anlayışla sahaya çıkacağız. Başakşehir’de soyunma odasına giriyoruz, ardından Olimpiyat Stadı’nda. Aslında her maçta deplasmandayız. Büyük takım oyuncusuysanız büyük işler yapacaksınız. Burada haklı çıkarız ama bu bize bir şey getirmez. Olimpiyat Stadı’nın seyirciye uzak olması, ambiansı uzak olması dezavantaj. Başakşehir’de 15 bin taraftar gelse çok diyoruz, Olimpiyat’ta 30 bin gelse az diyoruz. Saha, hakem, stat bunları bahane etmemek gerekiyor” diye konuştu.

RHODOLFO
Brezilyalı futbolcu Rhodolfo ise, yarın zor bir maça çıkacaklarını belirterek, “Rakibe saygı duymamız gerek. Onlar Lisbon’u sahasında mağlup etti. Orada oynadığımız maç da zorlu bir maçtı. Bu maça final gibi yaklaşmamız gerekiyor ve kazanmak için sahada mücadele edeceğiz. Kazanmalıyız” ifadelerini kullandı.
Brezilya’dan transfer olurken orada sezonun devam ettiğini ve çok fazla maç oynadığının hatırlatılması üzerine tecrübeli defans oyuncusu, “Benim için daha da iyi bu durum. Burada yüksek sayıda maç oynuyorum. İyi dinlenip, antrenman temposunu iyi yürüttüğünüzde bunun altından kalkabilirsiniz. Kendime de iyi bakıyorum. Kulüpte de bütün imkanlar var. Sakatlıktan uzak durmaya çalışıyorum" diye konuştu.
Beşiktaş’ın başarılı defans oyuncusu Rhodolfo, “Atmosfer çok iyi. Geldiğim günden bugüne kadar oyuncular, teknik ekip, yöneticiler bana çok yardımcı oldular. Ben de bunun karşılığında sahada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Brezilya futboluyla Türk futbolu arasında farklar var ama buraya adapte olup en iyisi yapmaya çalışıyorum. Yarıştığımız bütün kulvarda şampiyonluk hedefine yürüyebiliriz. Elimizde bunu başaracak güçlü bir kadro var” dedi.
(İHA)