Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Gökhan Gönül, “Taraftarımızın vereceği destek çok önemli. Takımımız adına itici bir güç, taraftarımız. Gaziantepspor maçında da bizlere destek olacaklarına inanıyorum" dedi.
Gökhan Gönül, Spor Toto Süper Lig’in 3.haftasında Gaziantepspor ile oynayacakları karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Televizyonu’na konuştu. İç sahada oynanacak maçlarda puan kaybı yaşamamanın önemine değinen Gökhan Gönül, şampiyonluğa oynayan bir takım olduklarını ve taraftarın da bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi. İlk olarak Gaziantepspor karşılaşması hakkındaki düşüncelerini paylaşan Gökhan Gönül, “Sezon başlarında genelde inişli çıkışlı bir grafik söz konusudur takımlar adına. Özellikle büyük takımlar sezona 5. ve 6.sıralarda başlarlar. Anadolu takımları daha önce top başı yaptıkları için daha iyi bir performans sergiliyorlar ve sıralamada da üst noktalarda oluyorlar. Böyle durumlarda sezonun en başında puan kaybı yaşamadan yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz sezon ilk maçlarda puan kayıpları yaşadık ama ardından bir galibiyet serisi yakalayarak ve puan kaybı yaşamadan şampiyonluğa yürüdük. Bu sezon ilk deplasman maçımız Trabzonspor’du ve 2 puan bıraktık. O nedenle deplasmanda yaşanan puan kaybının ardından içeride oynayacağımız maç çok daha önemli. Gaziantepspor maçına da takım olarak çok iyi hazırlanıyoruz. Uzun süredir de kendi sahamızda puan kaybetmiyoruz. Aynı şekilde Gaziantepspor karşısında sahadan 3 puanla ayrılmak istiyoruz” dedi.

"KAPALI OYNUYORLAR"
Fenerbahçe karşısında rakip takımların genelde kapalı bir futbol sergilediğini de söyleyen başarılı oyuncu, “Şükrü Saracoğlu Stadı’na gelen takımlar daha çok geride bekleyip, buldukları kontra ataklarla skora gitmeye çalışan bir taktikle sahaya çıkıyorlar. Buraya, ‘en kötü beraberlikle ayrılırım’ mantığı ile gelen takımlar gol yediklerinde o dakikadan sonra açık bir futbol oynadıkları için biz de istediğimiz skorlara ulaşıyoruz. Gaziantepspor da ilk olarak kapalı bir oyunla karşımızda olacaktır. Ancak bu durum futbolu, güzelliğinden uzaklaştırıyor. Geçtiğimiz hafta Trabzonspor ile oynadığımız maç, aslında çok da zevkli değildi. Biz, her rakibin top oynamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

TARAFTARA MESAJ
Son olarak şampiyonluğa oynayan bir takım olarak taraftarın verdiği desteğin önemine değinen Gökhan Gönül, “Taraftarımızın vereceği destek çok önemli. Takımımız adına itici bir güç, taraftarımız. Özellikle iç sahada da bu takımın bir futbolcusu olarak bu gücü hissediyorum. Gaziantepspor maçında da bizlere destek olacaklarına inanıyorum. Takımımızı her koşulda ve olumlu bir şekilde desteklesinler. Şampiyonluğa oynayan bir takım içeride puan kaybetmemelidir” ifadelerini kullandı.
(iha)