TFF, TÜRK FUTBOLUNU KURTARMALI F.BAHÇE'Yİ DEĞİL!
Nurettin Özgenç, ''Son zamanlarda Türk futbol kamuoyu gündemini en fazla meşgul eden konuların başında Futbol Disiplin Talimatının 58. maddesi gelmektedir. Bu madde özetle; şike yaptığı tespit edilen takımları bir alt kümeye düşüren madde olarak bilinmektedir. Zaman zaman bazı kişilerce 58. maddedeki düşme kuralının bir defaya mahsus olarak kaldırılması dillendiriliyor. Oysa bu öneriye futbol dünyasının sıcak bakmadığı biliniyor. Çünkü her şey ilkle başlar sonra devamı gelir. Genel Kurul sonrası Türk futbolu düştüğü karanlık ve derin dehlizlerin içinden bir önce düzlüğe çıkarılmalıdır. Türkiye Futbol Federasyonunun bugün Ankara'da yapacağı Genel Kurul Toplantısı Fenerbahçe'yi içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtarmak ve 2010-2011 Süper Lig Şampiyonluk Kupasını Trabzonspor'a vermemek üzerine olmamalı. Türk Futbolunun kirlilikten bir an önce arınması ve temizlenmesi için 58. maddenin harfiyen uygulanmasının gerekli olduğunu düşünüyorum.

Futbolun patronu UEFA'nın bu konuda yani 58. madde ile ilgili görüşü bellidir. TTF' nin Genel Kurul kararı alınmasından sonra 58. maddenin kaldırılarak küme düşmenin önlenmesi girişimleri ülke genelinde büyük tepkilere neden olmuştur. Başta Galatasaray, Trabzonspor, Orduspor ve Bursaspor gibi kulüplerin ortak tepkilerini açık yüreklilikle dile getirmişlerdir. Lakin diğer kulüp yöneticileri her nedense 58. madde konusunda bu güne kadar herhangi bir açık görüş beyan etmekten kaçınmaları manidardır'' dedi.

Etik değerlerinin önüne makam, mevki ve ekonomik kaygılar gelmemeli


Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''TFF delegeleri bugün yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulda yönlendirmeyle değil vicdanlarının sesine kulak vermeli ve tercihlerini ona göre yapmalı. Bazı takımları kurtarmak için 58. madde değiştirilmemeli ve ilave ek madde de eklenmemeli. Objektif olması gereken duruşlarına halel getirilmemeli. Oy verirken güçlüden, kuvvetliden yana değil hakkın ve hakikatin yanında olunmalı. Bu işin onuru ve vebalinin olduğu da unutulmamalı. Ahlaki değerlerin önüne makam, mevki ve ekonomik kaygılar asla geçmemeli.

TFF Genel Kurulunda delegeler bir kereliğine küme düşmeyi kaldıran karar almaları veya 58. maddeye ilave ek madde eklemeleri halinde yanlı ve taraflı olduklarını göstermiş olurlar. Spor otoriterlerince mevcut 58. maddenin aynen kalması ve etik kurulunun raporuna göre Fenerbahçe'nin küme düşmesi kaçınılmaz olduğu ve TFF'nin, 58. maddede hiçbir değişiklik yapmadan aynen uygulandığı takdirde, küme düşürme olmadan puan silme uygulamasının mümkün olmadığı belirtiliyor'' dedi ve sözlerini şöyle sürdü;

Trabzonspor anaforun içine çekilmek isteniyor

TFF Etik Kurulu hazırladığı raporda Trabzonspor'u aklamasına rağmen bordo mavili takımın iddianamede adı geçen 8 takım ile birlikte sıkça telaffuz edilmeye başlanması akıllara hangi senaryoların hazırlandığını getirmektedir. Etik Kurul raporu ve kamu vicdanına rağmen Trabzonspor'u da bu oyunların içerisine çekerek ceza almasını sağlamak kabul edilemez ve en önemlisi hakkı olan şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a vermemek üzere gayret sarf edilmektedir. Bu türden şantaj ve senaryolara Trabzonspor alet edilemez.''

Özgenç, ''Trabzonspor'un masum olduğu hem Etik Kurul raporunda hem de iddianameden ve kayıtlardan anlaşılmaktadır. Görünen o ki bazı kişiler Trabzonspor'u çamura bulaştırmak için elinden geleni yapmaktadırlar, Trabzonspor camiası bu yapılanları unutmaz ve unutmayacaktır. Kimse Trabzonspor'u anaforun içine çekemez. Bu kişilerin istedikleri bordo mavili takımın ceza almasını sağlayacak bir yapıya kavuşturmak. Kendilerinden umudu kestiler "ben yanarsam sende yan" anlayışıyla hareket ederek başka takımları da yanlarında götürmek istiyorlar'' dedi.