Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kulüpler Komitesi Başkanı Arif Koşar ve Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı, Spor Toto 3. Lig Profesyonel Kurul üyeleriyle toplantı yaptı...


Karadeniz ziyaretleri kapsamında beraberindeki heyetle Samsunspor,Çarşambaspor, Ünyespor, Orduspor, Giresunspor ve Beşikdüzüspor kulüplerini ziyaret eden Koşar ve Beyazlı, daha sonra Trabzon'da kurul üyesi kulüplerin başkanlarıyla bir araya geldi.  

Toplantı öncesi açıklama yapan Koşar, 2 ay önce göreve geldiklerini belirterek, ''Göreve geldiğimizde ana hedefimizi 'gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis kalmayacak' şeklinde belirledik. Bu sözün gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. İlk kez böyle bir birliktelik oluyor. Olayın yerinde incelenmesi, aksayan yerlerin giderilmesi için çok faydalı bir çalışma'' dedi.

 

Koşar, kulüplerin altyapılarına çok önem vermesi gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:
''Bir takımda, ilk 11'de oynayan kendisinin yetiştirdiği en az 4–6 arkadaş olursa, o kulüp ayaklarının üzerinde durabilir ve farklı yerlere gelebileceğini bize gösterebilir. Futboldaki gelir düzeyinin yükselmesi, ana sponsorların farklı bir yere gelmesi, sponsorlardan gelen gelirlerin nerelere aktarıldığı konusunda çeşitli farklılıklar var. Kimi başkan daha lüks bir yazıhane için bu masrafları yapmış, kimisi de altyapısındaki çocukların daha ferah içinde idmanlarına çıkabilmesi için kullanmış. Bizim bu ana sponsorlarımızla, TFF Birinci Lig, İkinci Lig, Üçüncü Lig'deki göğüs, stat ve sırt reklamlarının yanında, televizyon gelirlerini de artırmak için müthiş bir çalışmamız var. Bu çalışmaların nihai sonucunda, kalkıp da bu parayı amacı olmayan yerlere harcayacak hiçbir kulübe rıza göstermeyeceğiz.''

 

Koşar'ın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Bu arada Koşar ve Beyazlı'nın yarın Akçaabat Sebatspor, 1461 Trabzon, Trabzonspor A.Ş, Trabzon Yalıspor, Arsinspor, Araklıspor, Ofspor, Pazarspor ve Çaykur Rizespor kulüplerinin başkanları ile bir araya gelecekleri kaydedildi.