Türkiye’de 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlar, TFF’de de başladı.
İNCELEMEYE ALINDI
Federasyon yöneticileri başta olmak üzere, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in ekibi, MHK ile tahkim dahil tüm kurullar ve çalışanları, kimlik bilgileri doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından incelenmeye alındı.

Klasman listesini açıklayan MHK’nın, gözlemci listesini yapılan soruşturma sonucuna göre açıklayacağı öğrenildi. MHK’dan bir yetkili AMKSpor'a önemli açıklamalar yaptı.

ŞÜPHELİ 7-8 KİŞİ VAR
Söz konusu yetkili şunları söyledi: “Şu anda tüm devlet kurumlarında FETÖ’ye yakın kişiler temizleniyor. Bizim de içimizdekileri temizlememiz gerekiyor. Keşke hakemleri de açıklamasaydık. Şimdi hakemler de araştırılıyor. Şu anda şüpheli 7-8 kişi olduğu söyleniyor.”

TEMİZLİK GEREK
Bazı il hakem kurullarında da şüpheliler olduğu, bunların bir an önce temizlenmesi gerektiği, emniyetten gelecek sonucun beklendiği belirtiliyor.

Hakem seminerinin 3-9 Ağustos tarihleri arasında Riva’da yapılacağı kaydedilirken temsilci listesinin açıklanması sıkıntıları da beraberinde getirdi. Temsilciler arasında çok sayıda emniyet mensubu ve bürokratın olması, TFF’yi düşündürüyor.