Beşiktaş’ın başarılı kalecisi Tolga Zengin, kaledeki rekabetin takımı yukarı taşıması gerektiğini söyledi. Zengin ayrıca takımdan ayrılan arkadaşlarının vatan haini olmadıklarını belirtti.
Siyah-beyazlılar, yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da kamp yaparak geçiriyor. Beşiktaş’ın başarılı kalecisi Tolga Zengin, takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenledi. Kazasız belasız ilk etap çalışmalarını tamamladıklarını belirten Zengin, "Şimdi ikinci etaba başladık. İkinci etap şu anda iyi gidiyor Allah’a şükür kazasız belasız gidiyor. Tolgay’ın bir sakatlığı oldu ona çok üzüldük. Ama Allah’a çok şükür çok büyük bir şey değil. O da birkaç gün içerisinde salonda çalışmalara başlayacak. Bir hafta, 10 gün içerisinde inşallah takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Onun haricinde gerçekten güzel bir yerde kalıyoruz. Havası, suyu her şeyi güzel bir yer. Çalışma anlamında çok iyi bir yer" şeklinde konuştu.

"İnşallah en kısa zamanda atlatırız"
Türkiye’de yaşanan darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulunan Tolga Zengin, şunları söyledi:
"Bunun haricinde ilk değinmemiz gereken yer ülkemizin içinde bulunduğu bir durum var. Bu anlamda demokrasiye ve ülkesine sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Talihsiz olayda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah böyle şeyler bir daha yaşamayız ama tüm ülke olarak çok güzel bir cevap verdiğimizi düşünüyorum. Dediğim gibi inşallah bunu da atlatırız en kısa zamanda. İnşallah güzel günler yaşarız. Ülkemizin böyle olaylarla değil de daha güzel olaylarla anılması gerekiyor. Terör her yerde var. Baktığınız zaman dün de Almanya’da üzücü bir olay yaşandı. Ondan önce Fransa’da yaşandı. Dünyanın neresinde ne kadar önlem alırsanız alın bu tarz olaylar yaşanıyor. Ama Allah’a çok şükür bu zamana kadar bizim burnumuz kanamadı. Onları da anlayışla karşılamak lazım. Aileleri vardı, böyle bir karar alıyordur ama hani ben bundan dolayı böyle bir karar almam. Kararlarına da saygı duymak lazım. Kendi aileleri, kendi yaşantıları. Çok fazla bir şey dememek lazım ama bu baktığınız zaman gittikleri yerde de olabilir Allah göstermesin. Her yerde olan bir şey artık. Küresel bir şey."

"Hepimizin içinde bir rekabet var"
Deneyimli kaleci, bütün futbolcuların içinde bir rekabet olduğunu belirterek, "Fabricio da iyi bir kaleci, Boyko da iyi bir kaleci. Genç alınan Utku kardeşimiz de ileriye dönük iyi bir kaleci. Onun haricinde Veysel olsun Hüseyin olsun bizimde altyapımızdan gelen kalecilerimiz var. Onlarda çok yetenekli kaleciler. İyi yerlere gelecekler inşallah. Tabi hepimizin içinde bir rekabet var. Bu rekabette tabi bizi daha yukarılara taşıyacak. Rekabet olması gerekiyor. Bu her takımda olağan şeyler. Olması gereken şeyler. Biz elimizden geleni yapacağız. Kim hak ediyorsa o oynayacak. Allah kaza, bela vermesin. Tüm kaleciler, diğer takımdaki arkadaşlarımıza da, Tolgay hariç onun talihsiz bir sakatlığı oldu. Sakatsız kazasız, belasız gidiyoruz. Önemli olan sakatlık olmaması. Kendisi daha önce formamızı giymiş bir isim. Her şeyden önce çok iyi bir insan. Bizimle iletişimi çok iyi, antrenmanları da çok iyi. Kim gelirse onun antrenman programına uyuyoruz. Bütün kalecilerle çok yakından ilgileniyor. Hakan hoca da sağolsun o da altyapıdan geldi. O da bize çok yardımcı oluyor" diye konuştu.

"Gönül isterdi İsmail gitmeseydi"
Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye bonservis bedeli olmadan transfer olan İsmail Köybaşı için de konuşan Zengin, "Gönül isterdi İsmail gitmeseydi, kalsaydı. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı, kardeşimizdi. Böyle bir karar aldı. Bundan sonraki futbol hayatında ona başarılar dileyeceğiz. Gökhan geldi. Gökhan, benim çok eskiden tanıdığım bir arkadaşım, kardeşim. Onun da bize çok fayda sağlayacağına eminim. Dediğim gibi futbolun içinde olan şeyler bunlar. Kimsenin artık ayrıldı gitti vatan haini değil de yaptığı emekler için teşekkür etmek lazım. Bir emek vermiştir. Gittiği kulübe de hayırlı olsun demek lazım. Bu kültürü oluşturmak lazım. Gittiği zaman hain ilan ediyoruz. Kendi haklı sebepleri vardır. Biz de istemeyiz buradaki ortamın bozulmasını. Futbol bu bazen insanların yapacak bir şeyleri olmuyor" ifadelerini kullandı.

"Yeri dolmayacak oyuncu yok"
Maça çıkacak her kadronun elinden gelenin en iyisini yapacağına inan Zengin, "Bizim elimizde olmayan şeyler olduğu için biz onlara takılmayız. İşimizi yapacağız. Kim varsa, kim oynuyorsa, hangi kadroyla çıkıyorsak o kadro en iyisini yapar. İlla ki takviyeler olacaktır. Yeri dolmayacak oyuncu yok. Daha öncesinde baktığın zaman Demba Ba vardı. Şimdi Mario Gomez vardı. Bilmiyorum yeni bir oyuncu alınırsa, alınmazsa da Cenk Tosun aslanlar gibi elinden geleni yapar. Onu da gösterdi zaten geçen sene yaptığı katkıyla. Fazlasıyla hak eden bir futbolcu. İlla ki takviyeler olur. Yeni hedeflerimiz var. Süper Kupa maçımız var. Sonra Şampiyonlar Ligi ondan sonra kupa ve lig var. Artık yeni bir sezon her şey bitti baktığınız zaman.yeni hedeflerimizle yola çıkacağız. Zor bir sezon olacak bizim için. Bu takım her şeyin üstesinden gelecek bir takım” açıklamasını yaptı.
(İHA)