Süreç resmen başlarken, yeni iddialar birbirini izledi. Artık bir yandan meşin yuvarlak dönecek, diğer taraftan ise futbolumuz en önemli sınavını verecek...

FENERBAHÇE: Başkan Aziz Yıldırım’ın, 6 kez nitelikli dolandırıcılık ve 4 kez şike yaptığı, 3 kez de tevşik primi verdiği iddia ediliyor. Futbolcu Sezer Öztürk şüpheliler arasında bulunurken, Emre Belözoğlu hakkında ise
takipsizlik kararı alındı.

BEŞİKTAŞ: Savcı Mehmet Berk tarafından, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve yöneticisi Serdal Adalı’nın iddianamede ‘şike yaptığı’ ileri sürülüyor. Kulüp Güvenlik Müdürü Ahmet Ateş de aynı suçlarla hakim
karşısına çıkacak.

TRABZONSPOR: Soruşturma kapsamında tutuklu Trabzonsporlu yok. Ancak Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar, ‘teşvik primi girişimi’nde bulunduğu gerekçesiyle Berk’in raporunda. Bu gelişme sebebiyle
Bordo-Mavili camia da yeniden tedirgin...

VE DİĞERLERİ..

Soruşturma kapsamında tutuklanan 31 isme, 400 sayfalık iddianamede 62 de şüpheli eklendi. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un yanı sıra, Mersin İdmanyurdu, Manisaspor, Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Giresunspor da ‘şike’ ile anılıyor. Mehmet Yıldız, Serdar Kulbilge, Mahmut Boz, Gökçek Vederson, Murat Şahin ve Mustafa Ulaş Ortakaya gibi faal hayatına devam eden bazı oyuncular da sürecin içinde yer alacak.

Aziz Yıldırım için istenen ceza: 132 yıl!

Türk futbolunun gündeminde deprem etkisi yaratan şike iddialarına ilişkin olarak hazırlanan iddianame, dün resmen açıklandı. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianameye ilişkin olarak Başsavcıvekili Fikret Seçen, 31’i tutuklu 93 şüpheli hakkındaki 400 sayfalık iddianamenin, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiğini ifade etti. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, ‘Haksız ekonomik çıkar sağlamak için suç örgütü kurmak’, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker’in ise ‘Silahlı suç örgütü kurmakla’ suçlandığı belirtildi. Üçüncü örgüt lideri olarak ise Peker’e bağlı olarak çalışan şüpheli Hakan Karaahmet gösteriliyor.

‘Şike’ ve ‘Teşvik primi’...

Halen Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sarı-Lacivertliler’in Başkanı Aziz Yıldırım, 6 kez nitelikli dolandırıcılık yapmak, 4 kez şike yapmak ve 3 kez tevşik primi vermekle suçlanıyor.. Ve hakkında da 49 yıldan 132 yıla kadar hapis isteniyor. Beşiktaş Kulübü yöneticisi Serdal Adalı, teknik direktörü Tayfur Havutçu ve Siyah-Beyazlılar’ın Protokol Müdürü Ahmet Ateş’in ‘şike’, TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın ‘şike girişimi’, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar’ın, ‘teşvik primi verme girişimi’ suçundan cezalandırılması isteniyor.

Emenike’ye rahat yok!

İddianamede Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu, Manisaspor, Trabzonspor, Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Giresunspor’un adı geçiyor. Savcılık, iddianamede şike ve teşvikle suçlanan toplam 93 kişinin, statlara girememesi yönünde karar aldı. Karara ilişkin yazının, kolluk kuvvetlerine gönderileceği vurgulandı. Şu an Rusya’da Spartak Moskova’da kariyerini sürdüren Fenerbahçe’nin eski
futbolcusu Emmanuel Emenike’nin de bulunduğu 14 futbolcunun, ‘şike girişimi’ suçundan cezalandırılmasının istendiği, diğer şüphelilerin de ‘rüşvet’, ‘belgede sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçları kapsamında yargılanmasının öngörüldüğü öğrenildi.

 İDDİANAMEDE ADI GEÇENLER:

8 KULÜP
Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu, Manisaspor, Trabzonspor, Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Giresunspor.

31 TUTUKLU
Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, Ahmet Ateş, Bülent İşçen, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Bülent Uygun, İbrahim Akın, İskender Alın, Korcan Çelikay, Ali Kıratlı, Ümit Karan, Ahmet Çelebi, Tamer Yelkovan, Cemil Turan, Abdullah Karakuş, Haldun Şenman, Emre Koçak, Yusuf Turanlı, Abdullah Başak, Mehmet Yenice, Sami Dinç, Selim Kımıl, Abdullah Karakuz, Abdullah Eker, Abdurrahman Yakut, Çoşkun Çalık, Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü.

10 ŞÜPHELİ
Göksel Gümüşdağ, Mehmet Yıldız, Emenike, Sezer Öztürk, Serdar Kulbilge, Mahmut Boz, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Murat Şahin, Mustafa Ulaş Ortakaya.

83 TAKİPSİZLİK
Soruşturmada yer alan 93 şüpheliden 83’ü hakkında takipsizlik kararı verildi. Haklarında yeni dava açılmasına gerek görülmeyen bazı isimler ise şöyle; Melih Gökçek, Emre Belözoğlu, Mahmut Özgener, Sinan Engin, Yılmaz Vural, Semih Şentürk, Ercan Saatçi, Önder Turacı.